Regeringsforhandlinger

Løkke danner trekløverregering med LA og K

De tre borgerlige partiledere præsenterer lige nu grundlaget for en ny trekløverregering.

De tre borgerlige partier Venstre, Det Konservative Folkeparti og Liberal Alliance afholder i øjeblikket pressemøde ved Pavillonen i statsministerens embedsbolig, Marienborg.

Der er blevet spekuleret meget i, hvad den nye regering vil på skatteområdet, og ved præsentationen er det kommet frem, at regeringen vil reducere marginalskatten. Topskatten skal spille en langt mindre rolle end i dag, der er dog ingen konkrete mål for topskatten. 

Kort før pressemødet startede var de tre borgerlige partiledere synkront på Twitter kort for at annoncere, at en trekløverregering på vej. 

På Facebook skriver Lars Løkke Rasmussen, at udgangspunktet for den nye borgerlige regering vil være "at skabe et mulighedernes land".

- Et land hvor fremgang ikke kun er til gavn for de få, men løfter alle, skriver han om Marienborgaftalen, som han kalder regeringsgrundlaget.

DF orienteret lørdag

Lørdag var forhandlingerne nået så langt, at Dansk Folkepartis formand Kristian Thuelsen Dahl kunne få en orientering om det foreløbige indhold i regeringsgrundlaget.

Og tidligere søndag lød det fra både Søren Pape Poulsen og Anders Samuelsen, at forhandlingerne nu var inde i den allersidste fase - og nu er det borgerlige trekløver altså blevet enige om at fjerne de sidste knaster.

Inden pressemødet har både Venstre og Liberal Alliance holdt telefongruppemøder, hvor folketingsmedlemmerne bliver orienteret om regeringsgrundlaget.

TV 2 dækker pressemødet her og på TV 2 NEWS fra klokken 15.