Regeringsforhandlinger

Samuelsen: Jeg bliver helt sikkert ikke minister i dag

Der mangler fortsat enighed om nogle punkter, før der kan dannes en borgerlig trekløverregering.

Humøret fejlede ikke noget, da den konservative formand, Søren Pape Poulsen, og Liberal Alliances politiske leder, Anders Samuelsen, mødte op til regeringsforhandlinger på Marienborg lørdag formiddag.

Forhandlingerne skrider fornuftigt frem, lyder det fra de to borgerlige partiledere. Men man skal ikke regne med, at Danmark får en ny regering i løbet af lørdagen.

Anders Samuelsen er nemlig ”helt sikkert ikke” minister, når han kører hjem efter dagens forhandlinger.

- Nej, det er jeg helt sikkert ikke. Det kræver, at jeg har været forbi Dronningen, og det kommer jeg ikke i dag, sagde han.

Det kan tage lang tid, det kan tage kort tid. Det kan man ikke sige på forhånd

Anders Samuelsen (LA), politisk leder

- Vi har ja-hatten på

Hvor langt er I?

- Man kan ikke sige noget meningsfuldt om det på nuværende tidspunkt. Jeg synes, det skrider fremad, og vi har også i dag ja-hatten på, så vi tror på, at vi nok skal komme i mål. Men der er ting, der ikke er afklaret endnu. Det kan tage lang tid, det kan tage kort tid. Det kan man ikke sige på forhånd.

Søren Pape Poulsen ankom som den første til Marienborg – og han lagde ikke skjul på, at han håber, at regeringsgrundlaget snart kan være på plads.

- Jeg ved ikke, om vi helt kan slutte det i dag. Det kan jeg ikke sige. Men jeg synes, vi er kommet langt de seneste dage, så skal vi ikke håbe, at vi nu snart kan binde sløjferne på det, vi skal blive enige om.

Se, hvis jeg nu stod og pointede forskellige ting ud her ude foran, så ville det blive mere dramatisk, end der egentlig er grund til

Søren Pape Poulsen (K), partiformand

Uvist præcist hvad der mangler

En stor del af regeringsgrundlaget skal være på plads, men hvad der egentlig mangler, vil hverken Anders Samuelsen eller Søren Pape Poulsen løfte sløret for.

- Det skal jeg jo ikke referere udadtil. Vi har haft et forløb, som har været præget af en høj grad af fortrolighed og god tillid til hinanden. Den fortrolighed, der er bygget op, tror jeg, kommer os virkelig meget til gavn, når det virkelige arbejde skal begynde forhåbentlig snart, sagde Anders Samuelsen.

- Se, hvis jeg nu stod og pointede forskellige ting ud her ude foran, så ville det blive mere dramatisk, end der egentlig er grund til, det skal være. Selvfølgelig er der ting, vi skal diskutere, men jeg synes ikke, der er uoverstigelige uenigheder, lød det fra Søren Pape Poulsen.

- Det bliver simpelthen noget af det mest spændende

Hvad er det for nogle ministerier, du godt kunne tænke dig?

- Det får du at vide bagefter.

Hvilke personer i din folketingsgruppe kunne du godt tænke dig som ministre?

- Dem alle sammen, smilede Søren Pape Poulsen.

Men du får kun en to-tre stykker, så der bliver jo nogle medlemmer af folketingsgruppen i overskud. Hvem bliver det?

- Det bliver simpelthen bare noget af det mest spændende, I kommer til at se. Måske i den kommende uge, sagde K-formanden.

Ministerlisten mangler

Ifølge Anders Samuelsen er partierne endnu ikke nået til at drøfte, hvem der skal være ministre.

- Det er der ikke noget som helst om på nuværende tidspunkt. Det tager vi hen ad vejen, sagde han – og afviste at kommentere på hvilken post, han selv drømmer om.

I første omgang er det kun Anders Samuelsen og Søren Pape Poulsen, der mødes med statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) på Marienborg, men det er forventningen, at de senere får selskab af Simon Emil Ammitzbøll (LA) og Brian Mikkelsen (K).