Regeringsforhandlinger

Spændte Venstre-politikere samlet til møde på Marienborg

Fredag morgen er Venstres folketingsgruppe til orienteringsmøde på Marienborg. Det er spændte politikere, der skal orienteres om regeringsdannelsen.

Venstres 34 mand store folketingsgruppe er fredag morgen samlet i statsministerens embedsbolig Marienborg, til en orientering om hvordan det skrider frem med at danne ny regering og lave et regeringsgrundlag.

- Ligesom I (pressen, red.) løber rundt i små cirkler om jer selv, så gør vi det også. Så vi skal ind og se, hvor langt vi er nået, siger Venstres politiske ordfører Jakob Ellemann-Jensen.

Ellemann frygter ikke, at det kan føre til læk, når den store folketingsgruppe bliver involveret i det, der foregår bag lukkede døre hos statsministeren i disse dage.

- Uvidenhed er den største fjende. Så man skal sørge for, at gruppen er inddraget, der hvor det er nødvendigt og giver mening, siger han.

Torsdag eftermiddag spekulerede kommentatorkorpset i, om inddragelsen af gruppen kunne betyde, at et regeringsgrundlag er lige oppe over. Men det afviser Jakob Ellemann-Jensen, der dog ikke selv sidder med ved bordet.

- Jeg ved ikke, hvor langt de er. Jeg tror, det går rigtig godt.

Hvornår er de så færdige?

- Jeg regner med de er færdige inden for en overskuelig periode.

Og hvad det så betyder, kan man jo selv gætte videre på.