Regeringsforhandlinger

Konservative vil undgå Nye Borgerlige i Folketinget: - Jeg er ikke i spil som minister

De Konservatives Mette Abildgaard gør det nu klart, at hun ikke er i spil til at blive minister. Årsagen er Nye Borgerliges Pernille Vermund.

Det bliver ikke til en ministerpost i denne omgang for De Konservatives Mette Abildgaard.

Det skriver hun tidligt fredag aften på Facebook.

- Vi kan ikke have en folketingsgruppe på fx kun tre mand, så derfor er vi naturligvis nødt til at kalde suppleanter ind for de nye ministre. Min suppleant (Pernille Vermund, red.) har jo som bekendt forladt Det Konservative Folkeparti og har stiftet sit eget parti. Vi vil ALDRIG overhovedet risikere fra konservativ side at forære et af vores seks værdifulde mandater til et andet parti, og det ville med meget stor sandsynlighed ske, hvis jeg skulle være minister, skriver hun.

Årsagen er ikke Abildgaards faglige kvalifikationer, men der imod udsigten til at De Konservative vil miste et mandat i Folketinget til Nye Borgerliges formand Pernille Vermund. Vermund stillede op for De Konservative ved det seneste folketingsvalg, og her endte hun med at blive Abildgaards suppleant. Og da De Konservative kun er seks mand i folketingsgruppen, vil de være nødt til at hive suppleanter ind, når minimum tre af dem skal være ministre.

Og skulle man gøre det i Abildgaards tilfælde ville Pernille Vermund altså få pladsen i Folketinget - uden at være medlem af de Konservative. Den løsning er ikke til at leve med for partiet, og derfor erklærer Mette Abildgaard altså nu, at der helt sikkert ikke er nogen grund til at bringe hendes navn op, når der spekuleres i en ministerkabale.

Pernille Vermund har før afvist, at hun vil gøre brug af mandatet, hvis Mette Abildgaard eksempelvis skal på barsel. Men i et interview med Børsen forleden afviste hun at give samme garanti, hvis det handlede om at opgive mandatet for en ministerpost.

Mette Abildgaard blev valgt ind i Folketinget ved det seneste valg, men allerede i foråret i år blev hun partiets politiske ordfører, da Mai Mercado gik på barsel. Og hun skriver da også, at hun stadig er meget optimistisk for fremtiden.

- Jeg er kun 28 år og har bare siddet i Folketinget i halvandet år. Jeg elsker min hverdag som politisk ordfører, og jeg har stadig meget at lære. Men jeg er da super stolt over overhovedet at blive nævnt som et potentielt ministeremne, skriver hun på Facebook.