Regeringsforhandlinger

Pape og Samuelsen uenige om fremgang i forhandlingerne

Ifølge Anders Samuelsen er man tæt på at være færdig med et regeringsgrundlag. Søren Pape mener derimod, at der er lang vej endnu.

De to blå partiledere ankom lidt i klokken 11 torsdag til forhandlingerne om et nyt regeringsgrundlag. Og de er her på dag fire i processen stadig enige om, at man nok skal nå hinanden. Men hvornår de kan præsentere en ny regering er til gengæld mere usikkert.

- Vi bliver ikke helt færdige i dag, men vi kommer langt, lød det fra en optimistisk Anders Samuelsen, før han kørte gennem porten til Marienborg.

Søren Pape Poulsen var noget mere afdæmpet, da han kom spadserende til statsministerboligen sammen med Brian Mikkelsen (K).

- Det kommer an på, hvor hurtigt vi kan rykke i forhandlingerne, og hvor hurtigt vi bliver enige. Det er ikke noget, jeg kan sætte en dag på. Der er lang vej endnu, lød det fra K-formanden.

Store ambitioner for ny regering

Pape og Samuelsen er dog enige om, at selvom den parlamentariske situation betyder, at Dansk Folkeparti vil få indflydelse på den politik, en ny regering kan gennemføre, så skal man stadig være ambitiøse i regeringsgrundlaget.

- Vi er i gang med at skrive, hvad den her regering gerne vil, og hvad den har af ambitioner. Det er vigtigt, at det er det, vi holder i fokus nu, og ikke tæller mandater siger Samuelsen.

Det er Søren Pape enig i. Selvom DF måske ikke umiddelbart er med på at sænke topskatten, så betyder det ikke, at man nødvendigvis skal tage højde for det i regeringsgrundlaget.

- Som borger skal man kunne se regeringens ambitioner i regeringsgrundlaget. Og så er det så en afvejning af det og hvor konkret, man skal være, siger han med henvisning til, at det nemt kan ligne en fiasko, hvis regeringen ikke kan indfri ambitionerne.

Parterne regner med at forhandlinger varer til engang ud på eftermiddagen torsdag.