Politik

Ny trekløverregering er bedst for Danmark

BLOG: I weekenden deltog jeg sammen med 1500 andre Venstre-medlemmer i Venstres årlige landsmøde i Herning. Hvert år er det en god weekend, men i år var alligevel noget specielt. Jeg var nemlig igen vidne til det, der gør min formand og statsminister Lars Løkke Rasmussen til noget helt unikt og særligt inden for dansk politik. Alle jer, der læser med her, ved nok godt, hvad jeg hentyder til.

BLOG: I weekenden deltog jeg sammen med 1500 andre Venstre-medlemmer i Venstres årlige landsmøde i Herning. Hvert år er det en god weekend, men i år var alligevel noget specielt.

Jeg var nemlig igen vidne til det, der gør min formand og statsminister Lars Løkke Rasmussen til noget helt unikt og særligt inden for dansk politik.

Alle jer, der læser med her, ved nok godt, hvad jeg hentyder til. Det er selvfølgelig introduktionen til en ny borgerlig-liberal trekløverregering, som Lars Løkke Rasmussen fortalte om i sin tale på landsmødet.

Flere af de kloge kommentatorer, som jeg efterfølgende har hørt og talt med, mener pludselig, at det nærmest var en selvfølge, at det måtte ende med en større regering. Men før lørdag var der ikke mange, der talte højt og flot om netop den løsning.

Der talte flere om folketingsvalg, træer – og nogle nævnte sågar, at Lars Løkke Rasmussen måtte gå af som formand for Venstre. Men som Lars sagde i lørdags; ”Vi lægger os ikke ned selvom tingene ser svært ud. Jeg lægger mig ikke ned, når det ser svært ud!” Og det må man sige han har bevist igen.

Jeg ser store muligheder for en kommende borgerlig-liberal trekløverregering. Også for Venstre. For vi har fortsat høje ambitioner. Der er mange ting, vi skal nå. Og jeg tror, at vi når dem bedst i fællesskab med andre.

Vi skal have skabt vækst, så vi har råd til velfærden i fremtiden. Vi skal sænke skatten på arbejde. Vi skal genskabe tilliden til SKAT. Sikre tryghed for danskerne. Vi skal fortsat føre en fast og balanceret udlændingepolitik. Det ved jeg, at blåt hold er bedst til.

Bliver alt så perfekt nu? Er LA, K og Venstre nu bedste venner med en fælles politik? Nej selvfølgelig ikke. Men vi er uden tvivl kommet tættere på hinanden, siden forhandlingerne om helhedsplanen blev splittet op. Og jeg tror kun, at vi kommer tættere og tættere på hinanden, som tiden vil gå.

I skrivende stund bliver der forhandlet om et nyt regeringsgrundlag. Samtidig står diverse journalister og fryser ude foran Marienborg og hænger på gangene på Christiansborg for at se, om de kan snuse noget sladder op.

Hvem skal være minister her – og hvem skal være der? Jeg ved det af gode grunde ikke. Men der er ingen tvivl om, at der er nogle, der ikke vil have samme position, når den nye regering forhåbentlig snart er dannet. Sådan er gamet - der i øvrigt er det mindst vigtige. Projektet om den borgerligt-liberale regering står over personer.

Men er der én man ikke kan røre så er det Claus Hjort Frederiksen. Han går selv. Hvis han vil. Det manglede også bare.

Jeg glæder mig til at se den nye borgerlig-liberale trekløverregering i aktion for et stærkere Danmark.