Politik

Løkke, Støjberg og Jensen afviser at møde op til samråd

Løkke, Støjberg og Kristian Jensen var indkaldt til samråd. Men ingen af dem møder op, skriver Information.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), udenrigsminister Kristian Jensen (V) og udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) møder ikke op til et samråd, hvor de ellers er indkaldt.

Det skriver Information.

De nægter at mødes og redegøre for, hvordan Løkke og hans embedsmænd i Statsministeriet i januar håndterede det brev, som FN's generalsekretær Ban Ki-moon 15. januar sendte direkte til statsministeren.

De tre ministre begrunder afbuddet med, at "sagen efter vores opfattelse er fuldt belyst".

Det er sket gennem tidligere et svar, samt at sagen "alene" handler om "en misforståelse mellem Statsministeriet og Udenrigsministeriet" omkring oversendelsen, lyder det.

DF er utilfredse med regereringen

Martin Henriksen fra Dansk Folkeparti er formand for Udlændinge-, Integrations- og Boligudvalget.

Han er ikke tilfreds med afvisningen. Han siger dog, at han er ligeglad med Ban Ki-moons mening om dansk udlændingepolitik.

Men bliver man bedt om at møde op, så møder man op, mener Martin Henriksen.

- Som DF'er er jeg enig i, at sagen er belyst. Hvis jeg tager formandskasketten for udvalget på, så er det min opgave at varetage hele udvalgets interesser.

- Derfor kan jeg godt forstå, at dem med et andet politisk synspunkt vil have en forklaring.

- Det er sådan set god parlamentarisk skik at stille op med i hvert fald en eller to ministre, siger Martin Henriksen til Ritzau.

Brevet blev holdt fra udlændingeordførerene

Sagen handler om, at Statsministeriet muligvis har sørget for, at et brev fra generalsekretærens med kritik af regeringens lovforslag om udlændingeloven ikke kom frem til udlændingeordførerne.

Alt dette skete, mens udlændingeordførerne sad og forhandlede om den omstridte smykkelov.

I stedet blev Ban Ki-moons brev som et fortroligt dokument delt rundt til medlemmerne og stedfortræderne af Udenrigspolitisk Nævn.

Da der er tavshedspligt omkring nævnets arbejde, havde nævnsmedlemmerne ingen oplagte muligheder for at drøfte indholdet af generalsekretærens brev med andre.