Regeringsforhandlinger

Gade freder Claus Hjort: Ham kan ingen røre

Mens der spekuleres i hvem der skal hyres og fyres på den nye regerings ministerhold, freder Venstres gruppeformand finansminister Claus Hjort.

Mens flere kommentatorer har haft travlt med på forhånd at fyre finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) fra et kommende nyt ministerhold, går Venstres gruppeformand nu ud og freder ham.

- Hvem skal være minister her – og hvem skal være der? Jeg ved det af gode grunde ikke. Men der er ingen tvivl om, at der er nogle, der ikke vil have samme position, når den nye regering forhåbentlig snart er dannet. Sådan er gamet - der i øvrigt er det mindst vigtige. Projektet om den borgerligt-liberale regering står over personer, skriver Søren Gade (V) i et blogindlæg på tv2.dk.

- Men er der én man ikke kan røre så er det Claus Hjort Frederiksen. Han går selv. Hvis han vil. Det manglede også bare, lyder det.

Spekulationerne i kommentatorkorpset har ellers gået på, at Claus Hjort, der nærmer sig de 70 år, vil være en af dem, der må træde til side for at give plads til yngre kræfter, når regeringen skal sammensættes på ny. Men sådan ser det altså ikke ud til at blive.

Efter Venstres landsmøde i weekenden lød vurderingen fra TV 2's Anders Langballe, at Løkkes tale godt kunne tolkes som et 'farvel og tak' til Claus Hjort.

- Jeg bed mærke i, at Lars Løkke kom med en fin tak til finansminister Claus Hjort Frederiksen i sin tale, Og det fik et stående bifald. Var det en tak for indsatsen gennem mange år? Det kunne tyde på en ny finansminister, sagde han.

Der er da også stadig den mulighed, at Claus Hjort Frederiksen, presset udefra eller ej, selv vælger at gå for at give plads til nye ministre.