Regeringsforhandlinger

Samuelsen og Pape afliver Løkkes 2025-plan: Vi skal have en ny plan

Venstre-regeringens 2025-plan er død, siger Liberal Alliances politiske leder Anders Samuelsen. Nu kommer der en ny plan fra den kommende nye regering. Ólafur Steinar Gestsson / Scanpix Denmark

Løkke-regeringens 2025 plan er død, erklærer Liberal Alliances politiske leder. I stedet kommer der en ny plan fra den nye regering.

Statsminister Lars Løkke Rasmussens omfattende 2025-plan er død. Sådan lyder dommen fra Anders Samuelsen (LA).

- Der kommer en ny regering nu, og så er der også en ny plan. Lars Løkke Rasmussen har selv sagt, at det er en ny regering, så alt der kommer fremover er en ny regerings udspil - ikke den gamles, siger Samuelsen ved ankomsten til dagens regeringsforhandlinger på Marienborg.

Det var netop Løkkes 2025-plan, der var omdrejningspunktet for slagsmålet om lettelserne i topskatten, som Anders Samuelsen ikke ville give sig på. Men nu starter man altså helt forfra. 

Anders Samuelsen er fortrøstningfuld i forhold til, at de tre partier, Venstre, Konservative og Liberal Alliance, kan blive enige om et nyt regeringsgrundlag inden længe.

- Jeg håber, vi når rigtig langt i dag. Det er absolut ambitionen, at vi får en ramme for regeringsgrundlaget i dag, siger han.

Forhandlinger til langt ud på natten

Også de Konservatives Søren Pape Poulsen mener, at der skal en ny plan til, når en ny regering er på plads.

- Det her er en ny regering, der bliver dannet. Så det er klart, at vi skal være enige om hvilke udspil, der skal være. Vi har godt kunne se os selv i meget af 2025-planen, men det er vigtigt, at vi starter forfra, siger Pape.

Begge partiledere regner med at skulle tilbringe det meste af natten på Marienborg for at komme at godt stykke videre med regeringsgrundlaget.

- Jeg kan sige noget langt mere kvalificeret i aften, når vi er færdige - her om 10-11-12 timer, lød det fra en optimistisk Pape, da han ankom til Marienborg omkring kl. 13 onsdag eftermiddag.