Regeringsforhandlinger

Langballe: Samuelsen har et problem - han har talt lodret usandt

LA-lederen har tidligere udelukket, at hans ultimative krav om topskat var et forsøg på at komme i regering. Et problem, siger Anders Langballe.

Hvis ikke Liberal Alliance får en lettelse af topskatten for alle på fem procentpoint, så kan Lars Løkke Rasmussen (V) gå til dronningen til januar og aflevere sin afskedsbegæring.

Sådan har meldingen været gang på gang fra Liberal Alliances politiske leder Anders Samuelsen. Lige indtil i dag.

- Jeg forventer ikke, at der kommer til at stå en lettelse på fem procent i det nye regeringsgrundlag, sagde Anders Samuelsen, inden han gik ind til forhandlinger om regeringsdannelse med Lars Løkke Rasmussen på Marienborg.

Fuldstændig forandret

Kravet om topskattelettelser var noget, Liberal Alliance måtte presse på med, fordi partiet ikke kom med i regering efter valget sidste år, forklarede Samuelsen.

Dermed har han totalt skiftet standpunkt, påpeger TV 2s politiske redaktør, Anders Langballe.

- Jeg bider mærke i, at den Anders Samuelsen, der står her er en fuldstændig forandret Anders Samuelsen i forhold til den Anders Samuelsen, man har set de foregående måneder, hvor han talte om de ultimative krav, siger han.

Hans problem er, at han tidligere har talt lodret usandt om hvad der ville ske, hvis han ikke fik sine topskattelettelser

Anders Langballe, TV 2s politiske redaktør

- Det bliver ikke til noget

Et utal af gange har Anders Samuelsen udelukket, at Lars Løkke Rasmussen kunne fortsætte som statsminister uden at gå med til Liberal Alliances krav på topskatten, og nærmest lige så mange gange har partiet udelukket, at det hele handlede om, at man ville med i regering.

- Hans problem er, at han tidligere har talt lodret usandt om, hvad der ville ske, hvis han ikke fik sine topskattelettelser og samtidig udelukket, at det handlede om, at han ville have ministerbiler. Han har sagt, at for ham var det helt afgørende, at han skulle have topskattelettelsen. Nu siger han, at det ikke er afgørende, bare han kan få ministerposter, siger Anders Langballe.

Han tror ikke, at topskattelettelserne, som har stået så højt på LA’s ønskeliste, har nogen gang på jord.

- Der kommer til at stå nogle formuleringer i regeringsgrundlaget, men det bliver ikke til praktisk politik.