Regeringsforhandlinger

Kristian Jensen: Der er ikke plads til DF i regeringen

Alle fire borgerlige partier samlet i en regering. Det scenarie kan udenrigsminister Kristian Jensen ikke forestille sig på nuværende tidspunkt.

Nogle har sikkert undret sig over, hvorfor Dansk Folkeparti ikke skal være med i Lars Løkke Rasmussens nye regering.

Men det er der en god forklaring på ifølge Venstres næstformand, Kristian Jensen.

- Det er svært at se alle fire borgerlige partier om det samme regeringsbord i øjeblikket. Jeg tror på, at det kan komme. Men det kræver, at der er en større fælles politisk mængde, siger Kristian Jensen.

Dansk Folkeparti har som landets største borgerlige parti slet ikke fået en invitation fra statsminister Lars Løkke Rasmussen. Og det forstår Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulensen Dahl godt. 

- Der har slet ikke været nogen som helst form for realitetssnak om, at vi skulle træde ind i en regering. Heller ikke fra Lars Løkke Rasmussens side. Og det forstår jeg godt. Det er ikke nogen kritik af ham. Den gordiske knude, han skal prøve at hugge over, består i et ultimatum, som LA har stillet, siger Kristian Thulesen Dahl til Politiken.

Så nu håber Kristian Thulesen Dahl, at Liberal Alliances tidligere ultimative krav om topskattelettelser ikke længere er så ultimativt. 

Er Kristian Jensen på vej ud af Udenrigsministeriet?

- Det har været en fantastisk lærerig periode at være her, siger Kristian Jensen til Søren Lippert om sin tid som udenrigsminister.

Men vil han fortsætte som minister? Det er Lars Løkke Rasmussens beslutning, lyder det fra Kristian Jensen selv. Derfor svarer han også en smule kryptisk, da Søren Lippert i Lippert - et walk and talkshow, spørger ind til Kristian Jensens fremtidsplaner.

Skal du være minister for noget andet om en uge?

- Det er en bro, som man krydser, når man kommer dertil.

Så alt er i spil?

- Alt er i princippet i spil, men det er en bro, som man krydser, når man kommer dertil. 

Du vil helst fortsætte i Udenrigsministeriet?

- Jeg går ud fra, at alle ministre fortsætter deres gang indtil statsministeren beder dem om at lave noget andet. 

Men du er glad for at være i Udenrigsministeriet?

- Jeg er rigtig glad for at være udenrigsminister. Det har været en fantastisk lærerig periode at være her, siger Kristian Jensen og kommer derfor ikke nærmere ind på sin politiske fremtid.