Regeringsforhandlinger

Åbenmundet Pape erkender: Det skulle jeg måske ikke have sagt

Det var en fejl at nævne hvor mange ministre, der skal være konservative, siger Søren Pape Poulsen nu.

Som regel er partiledere ganske ordknappe, når de sidder i forhandlinger med andre partier om eksempelvis regeringsdannelser. Man holder kortene tæt til kroppen for at stå bedst muligt i forhandlingerne.

Men den konservative formand ville mandag gerne fortælle, hvor han regner med at finde sine konservative ministre.

- Jeg har seks medlemmer af folketingsgruppen, der alle kunne være ministre i morgen, og det er derfra, jeg forventer ministerholdet skal sættes, sagde Pape ved ankomsten til Marienborg ved middagstid.

- Jeg har stort set kun talt politik

Her sagde han også, at han ønsker sig mindst tre konservative ministre. Men hvorfor egentlig tage en del af forhandlingen i pressen?

- Jeg har stort set kun talt politik. Så har jeg fået ét spørgsmål omkring hvor mange ministerposter, vi skulle have og hvor jeg vil finde dem, og så er det blevet den store historie, sagde Søren Pape Poulsen, da TV 2 mødte ham efter et ekstraordinært møde i den konservative folketingsgruppe.

Det er vel blevet en stor historie, fordi du dermed spiller en trumf af hænde. De ting, man normalt tager i et fortroligt rum, taler du åbent om her.

- Ja, så skulle jeg måske ikke have gjort det.

Ja, det var en fejl. Jeg laver store fejl

Søren Pape Poulsen (K), partiformand

Det var en fejl?

- Ja, det var en fejl. Jeg laver store fejl, siger Søren Pape Poulsen smilende.

Ingen kommentarer til antal kvinder

- Det vigtigste er hvilket politisk grundlag, vi skal arbejde på, og så at vi skal have mere end to ministerposter. Det synes jeg er supergodt, det kan fylde mediefladen. Vent nu og se når vi er færdige.

Søren Pape Poulsen afviser at svare på kønsfordelingen på den konservative del af ministerholdet.

- Du får mig ikke til at sige hvem, der skal udpeges. Men jeg synes, I skal blive ved med at gætte, for det er supergodt.

Vil det se godt ud med tre mænd?

- Det vil se godt ud uanset hvad, lød svaret fra Søren Pape Poulsen.

Langballe: En fejl - eller hårdt spil

Ifølge TV 2s politiske redaktør Anders Langballe kan der være flere forklaringer på Søren Pape Poulsens åbenmundethed.

- Spørgsmålet er om han dummede sig eller om han sådan set - vel vidende den ret stærke forhandlingsposition, han står i - spiller hårdt spil. Det kan være, han bare vil gøre Venstre og Liberal Alliance opmærksomme på, at de ikke kan rende om hjørner med ham, siger Anders Langballe.

Uanset hvad ser det "lidt rodet ud", mener Langballe. Og det er selvsagt ikke uden risiko at lufte sin forhandlingsposition offentligt.

- Hvis han kommer ud med to ministerposter, ser han noget afpillet ud. Så har han tabt, pointerer han.