Regeringsforhandlinger

Her er avisernes dom over Løkke

Mens Politiken uddeler drøje hug til Løkkes foreslåede regering, så er Jyllands-Posten og Berlingske mere nådige i dagens lederspalter.

Statsminister Lars Løkke Rasmussens forslag om en trekløverregering bestående af Venstre, Det Konservative Folkeparti og Liberal Alliance får en vidt forskellig modtagelse på lederpladsen i landets tre største dagblade. Hvor Jyllands-Posten og Berlingske ser gode takter i Lars Løkke Rasmussens foreslåede regering, så er Politiken noget mere skeptisk i sin udlægning af Løkkes politiske skak-træk.

Politiken: Løkke, afhængig af magt

Politiken, der endnu ikke har gjort sin leder tilgængelig på sin hjemmeside, roser Lars Løkke Rasmussen for hans forfriskende syn på fremtiden, og de muligheder globaliseringen giver. Imidlertid hæfter avisen på Rådhuspladsen sig dog også ved Lars Løkke Rasmussens ordvalg ved sin tale på Venstres landsmøde, hvor han understreger, at han ikke 'lægger sig ned': 

Lars Løkke understreger, at han ikke lægger sig ned.

Den seance behager tilsyneladende ikke Politikens lederskribent:

- Denne koreograferede demonstration af umættelig magtpotens affødte begejstret bifald, og humøret steg, da taleren annoncerede, at et par stålsatte liberale øjne og et ramponeret konservativt folkeparti nu er velkommen i regeringsvarmen. Hvis man kan blive enige om et grundlag, skriver Politiken, der henviser til at en Lars Løkke Rasmussen demonstrerer at han med sit forslag om en ny regering vil magten for enhver pris på trods af tidligere udmeldinger. 

Jyllands-Posten: En vanskelig balancegang

På Jyllands-Postens lederplads kalder man Lars Løkke Rasmussens regeringsøvelse for en svær balancegang, og avisen understreger, at den parlamentariske situation er uændret. Alligevel roser Jyllands-Posten statsministeren.

- Lars Løkke Rasmussen har lært, at det er bedre at have sine kritikere inden for kredsen end at have dem stående udenfor og gennem ultimative krav, taktisk spil eller trusler om ministerfyringer nok få skabt opmærksomhed om sig selv, men også er med til at forhindre, at regeringen kan arbejde sig frem mod politiske resultater, skriver Jyllands-Posten.

Berlingske: Nødvendigt for regeringens overlevelse

Hos Berlingske anerkender man Lars Løkkes Rasmussens forsøg på at løse den fastlåste parlamentariske situation. 

- Det er formentlig den eneste måde til at undgå en livstruende regeringskrise om få uger, hvor Liberal Alliances ultimatum om topskattelettelser stod til at blive udløst, skriver Berlingske. 

Samtidig erklærer avisen sig lettet over, at Dansk Folkeparti holdes uden for en blå regering:

- Dets modvilje mod at tage ansvar for velfærdsreformer og dets propagandistiske EU-politik er i sig selv tilstrækkelig grund til at afvise partiet som regeringsdueligt, skriver Berlingske.