Her er avisernes dom over L√łkke

Mens Politiken uddeler dr√łje hug til L√łkkes foresl√•ede regering, s√• er Jyllands-Posten og Berlingske mere n√•dige i dagens lederspalter.

Statsminister Lars L√łkke Rasmussens forslag om en trekl√łverregering best√•ende af Venstre, Det Konservative Folkeparti og Liberal Alliance f√•r en vidt forskellig modtagelse p√• lederpladsen i landets tre st√łrste dagblade. Hvor Jyllands-Posten og Berlingske ser gode takter i Lars L√łkke Rasmussens foresl√•ede regering, s√• er Politiken noget mere skeptisk i sin udl√¶gning af L√łkkes politiske skak-tr√¶k.

Politiken: L√łkke, afh√¶ngig af magt

Politiken, der endnu ikke har gjort sin leder tilg√¶ngelig p√• sin hjemmeside, roser Lars L√łkke Rasmussen for hans forfriskende syn p√• fremtiden, og de muligheder globaliseringen giver. Imidlertid h√¶fter avisen p√• R√•dhuspladsen sig dog ogs√• ved Lars L√łkke Rasmussens ordvalg ved sin tale p√• Venstres landsm√łde, hvor han understreger, at han ikke 'l√¶gger sig ned': 

Lars L√łkke understreger, at han ikke l√¶gger sig ned.

Den seance behager tilsyneladende ikke Politikens lederskribent:

- Denne koreograferede demonstration af um√¶ttelig magtpotens aff√łdte begejstret bifald, og hum√łret steg, da taleren annoncerede, at et par st√•lsatte liberale √łjne og et ramponeret konservativt folkeparti nu er velkommen i regeringsvarmen. Hvis man kan blive enige om et grundlag, skriver Politiken, der henviser til at en Lars L√łkke Rasmussen demonstrerer at han med sit forslag om en ny regering vil magten for enhver pris p√• trods af tidligere udmeldinger. 

Jyllands-Posten: En vanskelig balancegang

P√• Jyllands-Postens lederplads kalder man Lars L√łkke Rasmussens regerings√łvelse for en sv√¶r balancegang, og avisen understreger, at den parlamentariske situation er u√¶ndret. Alligevel roser Jyllands-Posten statsministeren.

- Lars L√łkke Rasmussen har l√¶rt, at det er bedre at have sine kritikere inden for kredsen end at have dem st√•ende udenfor og gennem ultimative krav, taktisk spil eller trusler om ministerfyringer nok f√• skabt opm√¶rksomhed om sig selv, men ogs√• er med til at forhindre, at regeringen kan arbejde sig frem mod politiske resultater, skriver Jyllands-Posten.

Berlingske: N√łdvendigt for regeringens overlevelse

Hos Berlingske anerkender man Lars L√łkkes Rasmussens fors√łg p√• at l√łse den fastl√•ste parlamentariske situation. 

- Det er formentlig den eneste m√•de til at undg√• en livstruende regeringskrise om f√• uger, hvor Liberal Alliances ultimatum om topskattelettelser stod til at blive udl√łst, skriver Berlingske. 

Samtidig erklærer avisen sig lettet over, at Dansk Folkeparti holdes uden for en blå regering:

- Dets modvilje mod at tage ansvar for velf√¶rdsreformer og dets propagandistiske EU-politik er i sig selv tilstr√¶kkelig grund til at afvise partiet som regeringsdueligt, skriver Berlingske.