Regeringsforhandlinger

Thulesen Dahl om udsigten til Samuelsen og Pape i regering: - Underligt

Dansk Folkeparti kommer heller ikke til at acceptere topskattelettelser under en ny regering med V, LA og K.

Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, vil acceptere en regering med deltagelse af Venstre, Liberal Alliance og De Konservative.

Det siger han til Ritzau, kort efter at statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) på Venstres landsmøde har inviteret LA og K med i regeringen.

- Vi har hele tiden sagt, at vi peger på Lars Løkke Rasmussen som statsminister, og så må han danne regering, siger Kristian Thulesen Dahl.

Den måske kommende regeringskonstellation giver nye muligheder for Dansk Folkeparti, vurderer formanden.

- At Lars Løkke Rasmussen nu vil omdanne sin regering, det giver mulighed for, at vi får en stærkere position, end vi har haft det sidste halvandet år, siger han.

- Hvis regeringen kun skal bruge os for at have flertal, så kan jeg godt se vores mulighed for at få større indflydelse, lyder det fra Kristian Thulesen Dahl.

DF afviser fortsat topskattelettelser

Statsministerens invitation til LA og K faldt lørdag formiddag på Venstres landsmøde i Herning.

Det skal blandt andet være med til at løse de forhandlingsproblemer, som blå blok har haft i forbindelse med regeringens 2025-plan. Her har LA krævet en lettelse i topskatten på fem procentpoint. Det har DF afvist kategorisk.

Men en ny regering ændrer ikke Kristian Thulesen Dahls standpunkt om topskattelettelser.

- Vi forholder os til det på den måde, at det er nogle andres ambition. Allerede i det nuværende regeringsgrundlag er der ambitioner med topskatten, men det har aldrig været vores ambition.

Er det en lige så definitiv afvisning, som det tidligere har været?

- Vi ændrer ikke noget i forhold til vores holdning til fem procentpoints topskattelettelser hele vejen op, som det har været defineret. Det er, uanset om regeringen ser ud på den ene eller anden måde.

Thulesen Dahl: Underligt, hvis LA og K går med

Thulesen Dahl understreger, at han vil afvente resultatet af de forhandlinger om en ny regering, der starter mandag. Men han finder det "underligt", hvis LA og K skulle gå med i regering.

- LA har jo stillet et ultimativt krav om topskatten, og K har tidligere udtrykt problemer ved at gå i regering, med den opbakning de har.

- Men hvis de ændrer holdning til det, så er der mulighed for, at statsministeren kan få dem med i en regering, siger han.