Regeringsforhandlinger

Pape: Jeg går til forhandlinger med Løkke med et åbent sind

Den konservative leder tager imod invitationen fra statsministeren, men har ikke konkluderet noget på forhånd.

Den konservative formand, Søren Pape Poulsen, tager imod statsministerens invitation til de kommende regeringsdrøftelser.

Det skriver han på Facebook som reaktion på, at statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) i sin tale til Venstres landsmøde i Herning Kongrescenter lørdag formiddag inviterede Det Konservative Folkeparti og Liberal Alliance til drøftelser om at indtræde i regeringen.

Søren Pape Poulsen kvitterer for tankerne om et tættere borgerligt samarbejde.

- Ingen har interesse i et valg

- Ingen af os bør have en interesse i, at vi får et valg, der ender med Mette Frederiksen som statsminister med Enhedslisten og Alternativet på bagsmækken. Og hvis det sker, kommer vi i hvert fald ikke tættere på sunde, borgerlige løsninger til glæde for alle danskere, skriver han.

Det Konservative Folkeparti møder derfor gerne op til drøftelserne.

- Om der kan skabes et politisk grundlag, som Det Konservative Folkeparti kan se sig selv i, må så komme an på en prøve. Jeg går til forhandlingerne uden at have lagt mig fast på noget på forhånd – men med et åbent sind, lyder det fra Søren Pape Poulsen.

Søren Pape Poulsen og Liberal Alliances politiske leder Anders Samuelsen mødes med statsministeren på Marienborg mandag for at sondere mulighederne for en borgerlig trekløverregering.

TV 2 forsøger at få en opfølgende kommentar fra Søren Pape Poulsen.