Regeringsforhandlinger

Kendt erhvervsmand: Løkke er Danmarks bedste bondefanger

Det er et klogt og smart træk af statsminister Lars Løkke Rasmussen at invitere K og LA med i regeringen, mener erhvervsmanden Asger Aamund.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) fortjener en medalje som Danmarks bedste bondefanger. 

Det mener erhversmand og borgerlig debattør Asger Aamund, som roser statsministerens træk med at invitere Liberal Alliance og de Konservative med i regeringen.

- Jeg vil give Lars Løkke Rasmussen en stor kompliment som Danmarks bedste bondefanger, for han har tilsyneladende fanget to bønder - nemlig Pape og Samuelsen, siger Asger Aamund til TV 2.

Et smart træk

Udmeldingen kommer, efter statsministeren lørdag på Venstres landsmøde inviterede de to borgerlige partier til forhandlinger med henblik på at udvide regeringen. 

- Det er rigtigt smart gjort. Det er det samme, som Lyndon B. Johnson (tidligere præsident i USA, red.) gjorde engang, hvor han sagde om en kontroversiel ministerkandidat: Jeg vil hellere have, at han står inde i mit telt og tisser ud, end at han står udenfor og tisser ind, siger Asger Aamund og understreger sin pointe: 

- Nu har han i hvert fald sørget for, at manden med det stålsatte blik ikke tisser ind i teltet, men er kommet ind og blevet en del af familien. 

Dansk Folkeparti er en nødvendighed

Ifølge erhvervsmanden er et liberalt og ekspansivt regeringsgrundlag i vente. Et, som er bedre end det nuværende grundlag.

- Men en ting er teori, og en anden er praksis, for det hele bliver ikke til noget, hvis ikke man kan få Dansk Folkeparti med, pointerer Asger Aamund.

Han fastslår samtidig, at der fortsat skal 90 mandater til for at opnå flertal i Folketinget, og at situationen derfor ikke har ændret sig meget. 

- Ligegyldigt, hvad de finder frem til af liberal, borgerlig og ekspansiv politik, så bliver det ikke til noget, hvis ikke de har Dansk Folkeparti med på bagvognen.

Flygtningepakke i spil

Hvis V, K og LA kommer med et forslag om en bred skattereform - både på aktiebeskatning, indkomstbeskatning og iværksætterskatten - så er det ifølge Asger Aamund 'fornuftigt' at bytte de fem procent indkomstskat til en større 'flot' skattepakke. Men for at få en sådan pakke igennem, skal DF have noget igen, spår erhvervsmanden.

- Den eneste mulighed for, at det her kan komme igennem, er, hvis man tilbyder Dansk Folkeparti den store forkromede flygtningepakke. For Thulesen Dahl vil det være hans livs chance, hvis han får alt, hvad han har bedt om - en Donald Trump-mur nede ved grænsen, og at vi begynder at se på flygtninge som nogle, der skal beskyttes og hjælpes, men ikke integreres, siger Asger Aamund og fortsætter:

- Hvis han får alt det serveret på et sølvfad, så tror jeg sådan set også, man kan få ham til at gå med til en ekspansiv reformpakke for Danmark, men der skal virkelig meget på bordet. 

I klippet nedenfor kan du høre Asger Aamund kommentere på, hvor farligt det kan være for LA og K at gå i regering.

Erhvervsmanden Asger Aamund kalder Lars Løkke Rasmussen for Danmarks bedste bondefanger, efter statsministeren lørdag har inviteret K og LA i regering.

Venstre, Liberal Alliance og De Konservative drøfter mandag muligheden for at danne en ny regering.