Politik

Langballe: Der snakkes om, at Løkke kan være på vej ud af politik

Ifølge TV 2's politiske redaktør hviskes der i regeringspartiet Venstre om, at statsministeren pønser på et exit fra dansk politik.

Fredag kunne regeringen præsentere både en finanslov og en aftale om et nyt system for ejendomsvurderinger.

Men trods det, der virker som politiske sejre, kan Venstres statsminister Lars Løkke Rasmussen snart være fortid i dansk politik, hvis man skal tro snakken i krogene på Christiansborg. Det fortæller TV 2's politiske redaktør Anders Langballe i fredagens udgave af Besserwisserne på TV 2 NEWS:

- Snakken om, at Lars Løkke Ramussen måske er på vej væk, tager til i Venstre. Blandt Venstre-ministre siger man, at han virker som om, at han er lettet, som om han har en plan for, hvad der skal ske. Og mange i Venstre tror, at det er fordi, han er på vej ud af politik.

Lars Løkke Rasmussen har i flere måneder været presset i bestræbelserne på at få gennemført regeringens stort anlagte 2025-plan for Danmarks økonomi. Særligt hård ved regeringen har støttepartiet Liberal Alliances været med truslen om at vælte regeringen, hvis ikke partiets krav om en lettelse på fem procentpoint gennemføres.

Og Anders Langballe tror ikke på, at det bliver Lars Løkke Rasmussen, der skal lede Venstre, hvis Liberal Alliance gør alvor af truslen:

- Så går man altså til valg med en blå blok, der ikke engang er enige om, hvem der skal være statsminister, hvis Anders Samuelsen står ved, det han har sagt. Og det er, at Løkke er problemet.

Politisk kommentator ved BT, Søs Marie Serup, har en fortid som rådgiver for Lars Løkke Rasmussen. Hun tror ikke på, at statsministeren snart siger farvel og tak.

- Løkke er sådan en, der fighter en dag mere, når vi andre ville give op. Måske også en dag længere, end det er klogt. Og så er der ingen tvivl om, at han gerne vil have et bedre eftermæle end det, han har nu, og der ville det være bedre selv at træffe beslutningen end at være tvunget ud i den som nu.

I weekenden holder Venstre landsmøde i Herning. Det kan du følge på TV 2 NEWS.

Fredagens udgave af Besserwisserne kan ses på TV 2 PLAY her.  http://play.tv2.dk/programmer/magasiner/