Politik

Hjort håber på lettere 2025-forhandlinger efter aftaler

Topskatten truer fortsat regeringens liv. Men første del af operationen er gennemført, mener finansministeren.

- Topskatten har jeg ikke mere at sige om på nuværende tidspunkt. Det skal vi nok vende tilbage til. Det er jeg ret sikker på.

Sådan lyder det fra Liberal Alliances leder Anders Samuelsen.

Selvom han torsdag aften indgik en aftale om PSO-afgiften, så varsler han dermed, at det månedlange opgør om topskatten ikke er løst.

Det vender tilbage, når politikerne om kort tid ventes at gå i gang med forhandlingerne om regeringens 2025-plan.

Efter flere måneders fastlåste positioner, så glæder Claus Hjort Frederiksen sig dog over, at det lykkedes at indgå den første af efterårets store aftaler:

- Siden vi traf beslutning om at skille pligtopgaverne ud. Altså finansloven for 2017, ejendomsvurderingssystemet og PSO, så har der hele tiden været fremdrift i forhandlingerne.

- Den del af operationen lykkedes overmåde godt, siger Claus Hjort Frederiksen.

Han er dog forsigtig med at spå om, hvorvidt der er ved at blive løst så meget op for spændingerne i blå blok, at man også vrister sig ud af topskatteopgøret.

- Nu skiller vi det ad. Og nu glæder vi os over, at vi har fået løst de her meget tunge opgaver. Så håber jeg, at vi kan bevæge os videre med 2025-planen. Herunder spørgsmålet om topskat, siger finansministeren.

Anders Samuelsen deler finansministerens glæde over, at der nu igen bliver indgået aftaler på Christiansborg:

- Det er tegn på, at blå blok kan stå i spidsen sammen om at skabe resultater. Det er jeg glad for. Det er gode tegn, siger Anders Samuelsen.

Spørgsmål: Hvad betyder det for de kommende forhandlinger?

- Det kan man ikke sige noget om på nuværende tidspunkt.

Spørgsmål: Tror du mere på en topskatteløsning nu?

- Jeg har hele tiden troet på, at der kommer en god løsning. Det er jeg helt sikker på, at der også gør, siger Anders Samuelsen.