Politik

Løkke har talt med Trump: Vi havde en god snak

Den nyvalgte amerikanske præsident Donald Trump taler onsdag eftermiddag i telefon med statsminister Lars Løkke Rasmussen.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har onsdag eftermiddag fået et lidt sjældent telefonopkald. Han blev nemlig ringet op af USA’s kommende præsident, republikaneren Donald Trump.

- Jeg har netop ønsket USA’s 45. præsident tillykke med valget. Vi havde en venlig og konstruktiv snak, hvor jeg betonede, at Danmark er en nær allieret til USA og har været det gennem årtier. Vi står skulder til skulder med vores amerikanske venner i kampen for en mere tryg verden, siger statsministeren i en pressemeddelse. 

Lars Løkke Rasmussen måtte forlade en pressebriefing forud for Venstres landsmøde før tid for at kunne sidde klar ved telefonen.

- Vi har brug for et stærkt USA

Den cirka ti minutter lange samtale handlede blandt andet om Danmark og USAs samarbejde om eksempelvis kampen mod terrorisme, fortæller statsministeren.

- Aktuelt bidrager Danmark for eksempel substantielt til kampen mod ISIL’s terrorregime i Syrien og Irak. Fremadrettet lægger regeringen op til at øge udgifterne til militær og national sikkerhed. Vi har brug for et stærkt USA, der vil stå i spidsen for den frie verden. Jeg føler mig overbevist om, at USA også fremadrettet vil påtage sig den rolle, siger Lars Løkke Rasmussen.

Der fulgte også en invitiation til statsministeren med. 

- Endelig fortalte Donald Trump, at han via sine familierelationer har et utroligt positivt indtryk af Danmark som land og danskerne som folk, og at han gerne ville se mig i Washington D.C. ved passende lejlighed.

Tidligere har Donald Trump talt i telefon med Frankrigs præsident Francois Hollande, Ruslands præsident Putin og Kinas præsident Xi Jingping.