Politik

Ny politiuddannelse skal uddanne betjente på seks måneder

En ny politiuddannelse er nu på bordet i finanslovforhandlinger - politikadetter skal uddannes på kun seks måneder og bruges til bevogtningsopgaver.

Allerede fra marts næste år kan de første hold aspiranter måske begynde på en helt ny politiuddannelse. Uddannelsen vil kun vare seks måneder og skal uddanne politibetjente til at varetage opgaver som grænsebevogtning og bevogtning af terrormål som de jødiske institutioner i København.

Sådan lyder et forslag, der lige nu er på forhandlingsbordet i Finansministeriet, erfarer TV 2.

Gennemgår man b-uddannelsen, der altså kommer til at vare et halvt år, får man titel af 'politikadet'.

 Ifølge TV 2's oplysninger får politikadetterne lov til at bære våben.

Oplægget til forhandling er, at uddannelsen skal igangsættes allerede i starten af det nye år. Det betyder, at de første politikadetter kan være klar og på gaden allerede til efteråret næste år.

DF er positive overfor forslaget

Peter Skaarup, der er næstformand for Dansk Folkeparti, er positivt stemt overfor forslaget.

- Vi synes, at det er positivt, hvis vi kan få nogle kadetter, der kan hjælpe politiet i øjeblikket ved grænsen. Der er flere betjente placeret der, som vi gerne ville have tilbage til politikredsene.

Han peger også på den igangværende bandekrig som et argument for at få nogle af betjentene ved grænsen tilbage.

Han mener ikke, at det er noget problem, at kadetternes uddannelse kun kommer til at tage seks måneder.

- De basale ting man skal bruge i forbindelse med grænsekontrol og transportopgaver, kan man godt lære i denne her periode. De skal selvfølgelig indgå på den rigtige måde i et mix – og det skal politiet være tryg ved, siger han.

En ny politiuddannelse er nu på bordet i finanslovforhandlinger - politikadetter skal uddannes på kun seks måneder og bruges til bevogtningsopgaver.

Uddannelsen allerede forkortet

Den eksisterende politiuddannelse blev forkortet fra tre til to år sidste år med politiforliget. Her besluttede politikerne, at der skal uddannes flere almindelige betjente. Udover at forkorte uddannelse med et år, blev et flertal enige om at øge optaget på politiskolen i Brøndby med 300 personer i 2016 og 2017.

Men det skal altså måske suppleres med en uddannelse, der kan uddanne til at varetage grænsebevogtning og bevogtning af terrormål som den jødiske skole i København.