Politik

Vermund: Udlændinge der svindler og dræber skal ud

Nye Borgerlige afholder partiets første årsmøde i Fredericia, hvor partiformand Pernille Vermund holder tale.

Kriminelle udlændinge skal ud af Danmark - konsekvent og efter den første dom, lyder budskabet fra Pernille Vermund.

Fra scenen i Fredericiahallen holder hun sin første årsmødetale som partiformand for det nu Nye Borgerlige.

- I Danmark skal vi ikke acceptere, at vores gæstfrihed misbruges af kriminelle udlændinge, der svindler, stjæler, voldtager og dræber, siger hun og høster klapsalver fra salen.

Citatet er en slet skjult henvisning til DF-medlemmet Cheanne Nielsen, der under Dansk Folkepartis årsmøde i september brugte en lignende formulering fra talerstolen.

Det mødte massiv kritik, og Cheanne Nielsen måtte efterfølgende forklare, at hun ikke havde ønsket at generalisere og tale dårligt om alle udlændinge.

- Ingen tør tale højt om det

I Fredericia er Pernille Vermund ikke bange for at tage ordene i sin mund. Og hun valgte dem for at støtte Cheanne Nielsen og hendes pointe:

- Det er vigtigt, at politikerne forstår Cheannes pointe, som hun måske fik sagt lidt kluntet: At der er kriminelle udlændinge, som begår voldsom grov kriminalitet, siger Pernille Vermund til Ritzau efter talen.

- Det er så nemt at overfalde en ung pige, som siger noget af det, vi alle sammen ved, men som ingen tør sige højt, og som politikerne frem for alt ikke reagerer på.

Nye Borgerlige er blevet opstillingsberettiget til næste folketingsvalg og ligger i flere meningsmålinger til at komme ind i Folketinget ved næste valg.

Hvis det sker, er ambitionen klar. Udlændingepolitikken skal strammes op, og en god del af bureaukratiet og skatterne skal fordufte.

Tilbage til Jyske Lov

Både den stramme udlændingepolitik og den liberale økonomiske kurs trækker tråde tilbage til Jyske Lov fra 1241, lader Pernille Vermund forstå:

- Der står "ikke lade slette mennesker, der ikke vil forbedre sig, leve i sit land".

- Hvad der var indlysende i 1241, er i dag blevet tabu og nærmest umuligt på grund af vores indtræden i internationale konventioner.

Hvad angår bureaukratiet og lovgivningen ønsker Pernille Vermund også Danmark tilbage til principperne i Jyske Lov, der slog fast, at loven skal være passende, nyttig og så tydelig, at alle forstår den.

- Med andre ord fandt magthaverne det allerede i 1241 afgørende at bygge landet på en enkel og let forståelig lovgivning.

- Men i dag er love og regler blevet så komplicerede og omfattende, at det kræver en specialuddannelse at finde rundt i dem.