Borgmester gennem 23 år genopstiller ikke ved næste valg

16x9
Borgmester Johnny Søtrup med Dronning Margrethe under regentbesøget i Ribe i 2010. Foto: Henning Bagger / Scanpix

Esbjergs borgmester gennem 23 år, Johnny Søtrup, genopstiller ikke ved kommunalvalget næste år.

En af landets længstsiddende borgmestre genopstiller ikke ved næste valg.

Der er tale om Esbjergs borgmester Johnny Søtrup (V), som har besluttet, at han ikke genopstiller til kommunalvalget i november næste år.

Det oplyser han lørdag i et interview med JydskeVestkysten.

Her fortæller Søtrup, at beslutningen er en af de sværeste, han har skullet træffe i sit liv, men at han er afklaret med sit valg.

- I den lange tid, jeg gik med overvejelserne, var der nogle, der sagde til mig: "du kan da ikke stoppe nu, hvor der sker så meget spændende". Men der vil altid ske noget i kommunen, som jeg synes, er spændende, så hvis man følger den logik, så kommer der aldrig et rigtigt tidspunkt at stoppe på, siger Johnny Søtrup.

Ked af beslutning

Formand for Venstres Kommuneforening, Ketty Christoffersen, fortæller til avisen, at hun er ked af borgmesterens beslutning, og at hun havde håbet, at han ville stille op igen.

67-årige Johnny Søtrup er uddannet folkeskolelærer, men erobrede borgmesterkæden fra Socialdemokraternes Flemming Bay-Jensen ved kommunalvalget i november 1993 til stor overraskelse for alle, inklusive ham selv.

Siden er han blevet Venstres store stemmesluger ved kommunalvalgene. Ved seneste valg i 2013 fik han ikke færre end 12.728 personlige stemmer ud af Venstres i alt 26.095 stemmer. 

Næste års kommunal- og regionsrådsvalg finder sted den 21. november 2017.