Politik

Her er den nye chef for Forsvaret

Til januar får Danmark en ny chef for Forsvaret: 56-årige Bjørn Bisserup.

Forsvarsminister Peter Christensen (V) har valgt Bjørn Bisserup som Danmarks nye forsvarschef. 

- Danmark står overfor en ny sikkerhedspolitisk situation, som stiller øgede krav til Forsvaret. Jeg er overbevist om, at Bjørn Bisserup er den helt rigtige til at stå i spidsen for Forsvaret i den kommende periode, skriver Peter Christensen i en pressemeddelelse

Fakta: Bjørn Ingemann Bisserup

Bjørn Ingemann Bisserup:

  • Kommer fra en stilling som koncernstyringsdirektør i Forsvarsministeriets departement, hvor han har siddet siden 2014.
  • Bjørn Ingemann Bisserup er 56 år og har gjort alsidig tjeneste i Forsvaret, herunder blandt andet som chef for Kampvognseskadron ved Danske Livregiment og som kontorchef i Forsvarsministeriet.
  • Fra 2008 og frem til 2014 var Bjørn Ingemann Bisserup chef for Forsvarsstaben.

Kilde: Forsvarsministeriet

Bjørn Bisserup overtager posten som leder af Forsvaret fra Peter Bartram, der tidligere på året meddelte, at han forlader posten, hvor han har siddet siden 2012.

56-årige Bisserup er generalløjtnant af rang og nuværende chef for Forsvarsministeriets Koncernstyring og har dermed allerede erfaring fra toppen af Forsvaret.

- Han har været en af de kandidater, som mange har nævnt som mulig ny forsvarschef. Han har i virkeligheden været nummer to i Forsvaret indtil nu, siger TV 2s politiske analytiker Thomas Funding.

Beæret

- Jeg har lært Bjørn at kende som fagligt meget kompetent, engageret og hårdtarbejdende. Jeg ved, at hans militærfaglige dybde og omfattende erfaring vil blive en stor fordel for Forsvaret, når han skal stå i spidsen for de mange ansatte, som fortsat skal løse både vigtige og vanskelige nationale og internationale opgaver, lyder det fra forsvarsministeren. 

I pressemeddelelsen udtaler Bisserup selv, at han er "beæret" over at få stillingen. 

- Forsvaret er igennem en udfordrende tid ovenpå omfattende omstruktureringer og med fortsatte krav om udvikling og omstilling af Forsvaret. Sammen med de mange engagerede medarbejdere, ser jeg frem til at sikre, at Forsvaret er bedst muligt rustet til at imødegå de sikkerhedspolitiske udfordringer, som Danmark står overfor, siger han. 

I klippet nedenfor her du se den afgående forsvarschef Peter Bartram fortælle om sit karriereskift:

Forsvarschef Peter Bartram skifter næste år posten som militær leder af Forsvaret ud med posten i en bestyrelse for et "større dansk firma".