Politik

Lars Løkke: Trumps danske familie-forbindelse skrev et enkelt hit

Han skrev ikke mange hits, men han skrev ét hit: 'Det bli'r aldrig det samme igen', lyder det fra Danmarks statsminister.

USA's nyvalgte præsident Donald Trump har en dansk forbindelse i sin familie. Det åbenbarede Lars Løkke Rasmussen (V), da han tidligere i dag talte på en konference hos fagforbundet 3F. 

Det skriver Avisen.dk.

Statsministeren blev spurgt, hvad han vil gøre den dag, han skal møde Donald Trump. Hertil svarede han: 

- Det bliver spændende at møde Trump. Det viser sig jo, at hans søns sviger-morfar var Kai Ewans, som var en dansk jazz-musiker, der blev kendt i 30'erne. Han skrev ikke mange hit, men han skrev ét hit, der hed: 'Det bli'r aldrig det samme igen.' 

Fra Hørsholm til USA

Men faktisk har Donald Trump overraskende meget familiær forbindelse til Danmark. 

Donald Trumps svigerdatter, Vanessa Trump, hedder ifølge kenditsitet IMDb faktisk Kay til mellemnavn. Hun er gift med Trumps søn, Donald Trump Jr. 

Vanessa Trumps mor, Bonnie Kay Ewans, er datter af den danske jazz-musiker Kai Peter Anthon Ewans. Kai Ewans blev født den 10. april 1906 i Hørsholm, og hørte til pionererne inden for dansk jazz, skriver Wikipedia. 

Kai Ewans spillede altsaxofon og klarinet, og blev allerede som 15-årig professionel musiker, før han i slutningen af 1940'erne blev forretningsmand i USA. 

I 1946 fik han sammen med sin hustru Solvig Eggers datteren Bonnie Maria Kay Ewans, som voksede op i Danmark indtil hun som 10-årig rejste med forældrene til USA. 

Spillet sammen med Dirch Passer

Bonnie Ewans vendte i 1960'erne hjem til Danmark, hvor hun arbejdede som skuespiller og blandt andet spillede sammen med Dirch Passer i "Pigen og millionæren."Det kan man læse på filmdatabasen danskefilm.dk. 

i 1977 var Bonnie Ewans flyttet tilbage til USA og fik datteren Vanessa med en amerikansk mand. Vanessa blev i 2005 gift med Donald Trump Jr., med hvem hun har fem børn. Selvom Vanessa altså er født i USA, lever de danske aner stadig videre med navnet Kai, der går igen i hele familien.Vanessa Trump hedder Kay til mellemnavn. Moderens modelbureau hed Kay Models agency. 

Og Trumps barnebarn, Vanessas ni-årige datter? Hun hedder såmænd Kai Madison Trump.