Donald Trump

Folketingets eneste Trump-tilhænger: Det her er det bedste for USA og Europa

Kenneth Kristensen Berth er DF's EU-ordfører. NIELS AHLMANN OLESEN / Scanpix

Mens størstedelen af det politiske Danmark onsdag morgen begræder Trumps valgsejr, er DF-ordfører optimistisk.

Danske politikere på stribe har det seneste år haft travlt med at lange ud efter Donald Trump. Den amerikanske forretningsmand er ”utilregnelig”, ”skræmmende”, ”farlig” og ”forrykt”, har det blandt andet lydt.

Men ét af Folketingets i alt 179 medlemmer har åbent erklæret, at han håbede på en Trump-sejr: Dansk Folkepartis EU-ordfører Kenneth Kristensen Berth.

Så mens en stor del af det politiske Danmark onsdag morgen begræder, at Donald Trump netop er blevet valgt som USA's næste præsident, er Kenneth Kristensen Berth på baggrund af valgresultatet optimistisk på både USA's og Europas vegne:

- Jeg tror, at det her på langt sigt er det bedste for USA. Hvis ellers Trump vil overholde de løfter, han har givet om at standse masseindvandringen til USA. Husk på, at i kraft af at USA's demografi ændrer sig, bliver der en større og større del af den amerikanske befolkning, som ikke føler nogen som helst tilknytning til Europa. Og dermed vil viljen til at stå sammen med Europa også svækkes. Hvis man kan stoppe den indvandring og voldsomme demografiske ændring af USA, så er Europa i bedre hænder på langt sigt, siger Kenneth Kristensen Berth og fortsætter:

- Så synes jeg også det er afgørende, at han lever op til det, han har sagt, i forhold til bekæmpelse af islamisk fundamentalisme. Og der tror jeg også det er nødvendigt at snakke med russerne. Det, tror jeg, at han bedre vil være i stand til, end Clinton vil.

Mere selvbevidst Vesten

I et længere interview med TV 2 tidligere på året koblede Kenneth Kristensen Berth Trumps succes sammen med den vælgerfremgang, som indvandrerkritiske højre-partier i Europa oplever i disse år. Og han forudså, at resultatet ville blive ”et mere selvbevidst Vesten”.

Hvad får det her valgresultat af betydning for Vesten?

- Det afhænger meget af, hvad vi gør i Europa. Jeg har jo måttet konstatere, til min store forbløffelse, at der er flere europæiske ledere, som har bidraget voldsomt til den der generelle modstand mod Donald Trump. Heriblandt vores udenrigsminister Kristian Jensen.  Og det er simpelthen så uklogt. For det vi har behov for er at stå så tæt på amerikanerne som overhovedet muligt. Det er vores vigtigste allierede. Og jeg forstod aldrig behovet for at svine en amerikansk præsidentkandidat til, siger Kenneth Kristensen Berth.

Se mere fra det amerikanske valg på TV 2 PLAY