Politik

De amerikanske vælgere har talt

BLOG: Efter en lang og opslidende og på mange måder ubehagelig valgkamp har amerikanerne valgt, hvem der skal være deres præsident de næste fire år.

Til manges store overraskelse har de valgt, at det skal være republikaneren Donald Trump, der til januar kan rykke ind i Det Hvide Hus.

Alle må respektere amerikanernes demokratiske valg. Fordømmelser kan vi ikke bruge til noget.

For Danmark handler det om, at vi også i de kommende år får et godt og tæt samarbejde med USA, som er en af Danmarks absolut vigtigste allierede. Sådan har det været igennem mange år med skiftende præsidenter og politisk flertal i USA. Sådan skal det naturligvis også være i fremtiden.

Der har været mange skræmmebilleder af Trump

Det amerikanske præsidentvalg er det seneste i en række af valg forskellige steder i verden, hvor det har vist sig, at vi ikke kan bruge meningsmålingerne og eksperternes forudsigelser til alverden.

Mange har undervurderet afstanden mellem folket og den politiske elite i Washington og den økonomiske magt i New York. Det ser ud til, at Donald Trump har givet mange frustrerede amerikanere stemme.

Skræmmebillederne af Donald Trump har været mange. Nu vil det vise sig, hvordan han rent faktisk vil være som præsident. Vi kan kun vente og se.

Tillykke med valget. God bless America.