Politik

Foretrækker nye bygninger: Her ønsker Rigspolitiet ny politiskole

Rigspolitiet anbefaler, at en ny politiskole skal nybygges.

Står det til Rigspolitiet skal en ny vestdansk politiskole være nybygget. Det fremgår af Rigspolitiets anbefalinger, som TV 2 har gennemlæst.

Det vil sige, at politiet ikke ønsker at benytte en af de mange eksisterende ejendomme, som forskellige kommuner har budt ind med.

Hvis Folketinget alligevel beslutter ikke at bygge nyt, så anbefaler Rigspolitiet, at den nye politiskole skal ligge i enten Vejle, Skanderborg eller Holstebro.

Udelukker store dele af Jylland

Transporttiden til København er afgørende for, hvor en ny vestdansk politiskole kan ligge. Det fremgår af et kort, som Rigspolitiet har udfærdiget. Den nye politiskole må maksimalt ligge to timers udrykningskørsel fra København.

Det betyder, at store dele af Nordjylland og Vestjylland er udelukket, hvis det står til Rigspolitiet.

Kortet, som du kan se herunder, er inddelt i et rødt område, som er udelukket til skolens placering, et gult område, som er en mulighed, og et grønt område. Det er politiets foretrukne område.

Rigspolitiets bud på en placering for den nye vestdanske politiskole. Rigspolitiet foretrækker det grønne område. Det gule er en mulighed. Det røde er udelukket.

Det er dog på ingen måde sikkert, at Rigspolitiets anbefalinger bliver til noget. Det er nu op til politkerne at beslutte, og der er mange hensyn at tage udover de politifaglige.

Dog kommer skolen næppe til at ligge i det røde område, vurderer TV 2's politiske analytiker Thomas Funding.

Tidligst klar i 2019

Den nye politiskole, skal ligge vest for Storebælt, og oprindeligt var 74 mulige placeringer i spil. I dag er der 18 kommuner, som stadig er med i opløbet.

Den nye politiskole skal imødekomme politiets fremtidige behov for at få uddannet flere politibetjente og hjælpe med at øge aktiviteten i udkantsdanmark.

Torsdag kom det frem, at den nye politiskole først bliver klar til nye elever i 2019 eller 2020. Det sagde justitsminister Søren Pind (V) i et interview med politiforbundets blad Dansk Politi.