Politik

Ny sag om EU-støtte: SF betaler 57.000 kroner tilbage

For nyligt besluttede Dansk Folkeparti at betale knap en million støttekroner tilbage til EU. Nu tilbagebetaler SF også.

SF betaler nu 57.000 kroner tilbage til EU-systemet. Penge, som partiet brugte under folketingsvalgkampen sidste år.

Det skriver BT onsdag eftermiddag. Partiets presseafdeling har efterfølgende bekræftet oplysningerne over for TV 2.

EU-støttekronerne er ifølge BT brugt på SF’s telt plus inventar under Folkemødet i 2015, samt på en avisannonce op til Folkemødet. SF har - gennem den Grønne Gruppe i Europa-Parlamentet - også tidligere fået støtte til aktiviteter på Folkemødet på Bornholm.

Men netop Folkemødet sidste år var specielt, da daværende statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) kort forinden havde udskrevet valg til Folketinget, og at Folkemødet således fandt sted midt i en valgkamp. Og Europa-Parlamentets regler fastslår tydeligt, at gruppemidler ikke må bruges til at føre national valgkamp.

- Hvis gruppen var blevet gjort bekendt med de ændrede omstændigheder på det tidspunkt eller havde kendt til valget på forhånd, ville gruppen have tilbagekaldt aftalen om samfinansiering med af arrangementet for at undgå nogen som helst forbindelse med valget, oplyser Den Grønne Gruppe i et skriftligt svar til BT.

DF har tilbagebetalt langt mere

SFs tilbagebetaling kommer umiddelbart efter, at Dansk Folkeparti gennem de seneste uger har været under massiv kritik for brugen af EU-midler. Det er blandt andet kommet frem, hvordan DF har brugt EU-støttekroner på partiets sommergruppemøder, på medietræning og på Morten Messerschmidts (DF) julekort.

Afsløringerne har betydet, at Dansk Folkeparti nu vil betale knap en million kroner tilbage. Samtidig er partiets tilslutning i meningsmålingerne faldet markant, og Dansk Folkeparti står nu ifølge partiformand Kristian Thulesen Dahl i den størse krise i partiets historie

Margrete Auken, der sidder i Europa-Parlamentet for SF, har været en af de mest aktive kritikere af Morten Messerschmidt og Dansk Folkeparti i forbindelse med de seneste afsløringer om EU-støtte.