Politik

Regeringen vil ramme hashhandlen: Går efter pushernes hjælpere

Regeringen vil skærpe reglerne for zoneforbuddet på blandt andet Christiania.

Regeringen går nu efter pushernes hjælpere for at ramme hashhandlen på gadeplan – særligt den hashhandel, der foregår åbenlyst på Christiania.

I dag kan politiet give hashhandlere forbud mod at være i områder på op til en kilometers radius omkring for eksempel Pusherstreet på Christiania. De regler vil regeringen nu udvide til at omfatte flere personer.

Går efter løbere

Regeringen vil give politiet mulighed for at give zoneforbud til personer, som ikke direkte er involveret i den åbenlyse hashhandel, men som hjælper hashhandlerne.

- Hidtil har det gjaldt for folk, som skabte utryghedsskabende adfærd, og det var altså pushere først og fremmest. Nu bliver det udviddet til de vagter, som er omkring det her, og samtidig også dem, der løber med tingene. Og det bliver et meget effektivt instrument i forhold til for eksempel Pusherstreet, siger justitsminister Søren Pind (V) til TV 2.

På Christiania gælder det ’løberne’, som transporterer hash og penge for pusherne, og det gælder ’hashvagterne’, som advarer pusherne og løberne, når politiet kommer.

Syv dages fængsel

Zoneforbuddet er landsdækkende, og gælder ikke kun på Christiania.

- Det er et instrument, som politiet kommer til at tage i anvendelse over hele landet, siger Søren Pind.

Hvis en person bliver underlagt zoneforbud, gælder det i tre måneder. Bryder man forbuddet koster det syv dages fængsel.

Zoneforbuddet udvides fra 1. januar.