Politik

Muslimer får Pernille Vermund til at vinterbade

I protest mod kønsopdelt svømning tager formanden for Nye Borgerlige en sæson mere i Øresund.

Efter at have været vinterbader i Øresund gennem flere år, havde formanden for Nye Borgerlige, Pernille Vermund, egentlig overvejet at indstille baderiet.

Politikken tager stadig mere af hendes tid, og sideløbende passer hun sin egen arkitektvirksomhed. Men så læste hun, at et flertal i Aarhus Byråd bakker op om at forbyde kønsopdelt svømning i Gellerupbadet. Det gør hun også selv.

- Jeg havde egentlig overvejet at droppe vinterbadningen i år. Men med uintegrerede muslimers stigende pres på vores frihed og frisind, senest udtrykt ved behov for kønsopdelt svømning, så tager jeg sgu en sæson mere i Øresund, skriver hun på Facebook.

Undergraver friheden og ligestillingen

Pernille Vermund håber, at politikerne i Aarhus ender med at vedtage et forbud mod kønsopdelt svømning, selvom det forslag, Venstre havde på byrådsmødet torsdag, ikke gik igennem grundet uenighed om nogle formuleringer i forslaget.  

- Det kan ikke være rigtigt, at vi finansierer noget med offentlige midler, som undergraver den frihed og ligestilling, som vi har i vores samfund, og som er rigtig meget værd, siger Pernille Vermund til TV 2.

Hun tænkte derfor, om der var noget, hun kunne gøre. Og det endte altså med, at hun valgte at fortsætte med vinterbadningen.

Hvis vi tilpasser os nogle mennesker, der ikke har det seksuelle frisind, som vi har i Danmark, herunder et forhold til det kvindelige køn, som er helt anderledes end det, som vi er vant til – så er det et skråplan, vi kommer ud på.

Pernille Vermund, formand for Nye Borgerlige

Ikke et politisk statement før nu 

Er det et politisk statement at vinterbade?

- Det har det ikke været for mig indtil nu, men hvis vi tilpasser os nogle mennesker, der ikke har det seksuelle frisind, som vi har i Danmark, herunder et forhold til det kvindelige køn, som er helt anderledes end det, som vi er vant til – så er det et skråplan, vi kommer ud på.

Ifølge Pernille Vermund handler det om at vise, at ”vi godt kan finde ud af at omgås hinanden uden at se hinanden som sexobjekter, man bare skal springe på, bare fordi man ikke er fuldstændig tildækket”.

- Vores normer bliver jo påvirket af, at der kommer et stort antal mennesker, der vil noget andet med vores samfund. Enten kan vi indordne os, eller også kan vi sige, at vi gør som plejer.

Pernille Vermund vælger altså det sidste.

- Jeg finder tid til en sæson mere i Øresund, siger hun.