Politik

Minister springer ud som Matador-skuespiller - kan samtlige replikker

Sundhedsminister Sophie Løhde er vaskeægte Matador-fan, og dét fik seerne at se ved selvsyn, da hun sprang ud som skuespiller på TV 2 NEWS.

- Det er jo dig, der er syg i hovedet, Mads.

Replikken klinger velkendt i manges ører. Og det gør den også hos sundheds- og ældreminister Sophie Løhde.

Den stammer nemlig fra den legendariske TV-serie Matador, som kørte over skærmen i de danske stuer for første gang i slutningen af 1970'erne.

En serie, som ministeren er selverklæret superfan af, og selvom 32-årige Sophie Løhde end ikke var født, da serien rullede første gang, så har hun tidligere pralet med at kunne recitere samtlige replikker derfra.

Søren Lippert tog hende derfor på ordet i torsdagens udgave af Lippert - et walk and talkshow, da han præsenterede sundhedsministeren for én af de ikoniske scener i det allersidste afsnit af hitserien. 

Mads Skjern har netop bortsendt sønnen Daniel, fordi han er sprunget ud som homoseksuel. Og dermed er han også "syg i hovedet," som det lyder fra Mads Skjern, hvortil Ingeborg svarer: 

- Syg i hovedet? Det er jo dig, der er syg i hovedet. Hvad er du for et menneske? Hvem tror du, du er?

Har nok set serien lidt for meget

Sundhedsministeren leverede en fuldstændig fejlfri indsats i rollen som Ingeborg Skjern, og hun må da også indrømme, at der ligger en del TV-timer bag.

- Jeg har nok set den serie lidt for meget, erkender Sophie Løhde.

Personligt identificerer hun sig mest med svinehandlerens kone Katrine Larsen, blandt andet fordi hun også er venstre-kvinde. 

- Og så er hun en dejlig personlighed. Hun har nogle gode værdier, blandt andet at hun tager ansvar for sig selv, samtidig med at hun passer på andre, fortæller Sophie Løhde.