Politik

Thulesen Dahl: Vi er i den største krise i Dansk Folkepartis historie

Dansk Folkeparti er klar over, at situationen er alvorlig og vil gøre alt hvad det kan for at få ryddet op, siger Kristian Thulesen Dahl.

- Det er en krisesituation for Dansk Folkeparti, den vi står i.

Sådan lyder det nu fra partiets formand, Kristian Thuelsen Dahl, efter at TV 2 tidligere torsdag kunne offentliggøre en ny Megafon-måling, hvor partiet står til 15,9 procent af stemmerne. Siden valget, hvor partiet fik 21,1 procent af stemmerne, har man altså måttet sige farvel til hver fjerde vælger.

Vi tager ikke let på det her. Vi ved godt, at det her er en alvorlig situation for partiet

Kristian Thulesen Dahl (DF), formand

Når Kristian Thulesen Dahl tager ordet ’krise’ i sin mund er det for at understrege situationens alvor, siger han til TV 2.

- Vi tager ikke let på det her. Vi ved godt, at det her er en alvorlig situation for partiet. Men det er også en situation, vi er parat til at gøre alt hvad vi kan for at få partiet ud af, så vi igen kan se fremad og igen kan få danskernes tillid.

- Vi forsøger ikke at bortforklare

Du har været med siden Dansk Folkepartis start. Er det den største krise, I står i som parti?

- Ja, det mener jeg godt, man kan sige, det er. Det er en alvorlig situation, og vi forsøger ikke på nogen måde at bortforklare noget som helst. Vi bestræber os på at få ryddet op i alle dele vi overhovedet kan. Det er forudsætningen for, at vi kan komme i gang med det genopbygningsarbejde, vi skal i gang med over for danskerne, siger Kristian Thulesen Dahl.

I torsdags udtrykte gruppeformand Peter Skaarup sig i lignende vendinger i et interview med TV 2. Her sagde han, at Dansk Folkeparti befinder sig i en ”tillidskrise”.

- Hvis der er sådan nogle historier fremme i pressen, hvor det ser ud som, at der er et eller andet, der ikke fungerer, så vil der være borgere, der siger, at Dansk Folkeparti ikke er det rigtige parti for dem. Det skal vi have rettet op på, så den tillid bliver genoprettet, sagde Peter Skaarup i sidste uge.

Se hele interviewet med Kristian Thulesen Dahl her:

DF har mistet hver fjerde vælger siden valget. Kristian Thulesen Dahl erkender, at situationen er ganske alvorlig.