Politik

Gjerskov: Embedsmænd fjernede oplysninger

Tidligere fødevareminister vidste ikke, at der blev ændret i rapport om MRSA, siger hun.

Tidligere fødevareminister Mette Gjerskov (S) siger, at hun i sin ministertid er blevet forholdt oplysninger i en sag om MRSA-bakterier.

En redegørelse fra Fødevarestyrelsen fastslår ellers onsdag, at Gjerskov i 2012 fik besked om, at forskere fra DTU anbefalede at sætte ind over for avlstoppen for at bekæmpe MRSA blandt svin.

- Det er ikke min skyld

Det får den nuværende miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) til at konkludere, at der ikke er grund til at kritisere embedsmændene.

Det har været et politisk valg, om man ville handle på informationerne, påpeger han med slet skjult adresse til forgængeren Gjerskov.

Men Gjerskov er ikke enig i, at det er hendes skyld, at Folketinget ikke fik besked om forskernes anbefalinger. 

- Jeg får en redegørelse, hvor jeg beder om, at fagudtryk skal forklares, så den kan oversendes til Folketinget. Og så har jeg nogle punkter, hvor jeg gerne vil have, at der bliver gjort yderligere, end det der står i redegørelsen. Den kommer op igen til mig en måned senere. Der er lidt noter om, at de gerne vil lave en arbejdsgruppe. Men der står intet om, at de har ændret noget i rapporten, siger Mette Gjerskov. 

- Så jeg forventer, at det er den samme rapport, som jeg har set en gang, og det skrev jeg under på, tilføjer hun.