Politik

Boligejerne skal have reelle lettelser

I dagens Børsen sættes der fokus på danskernes høje boligskatter. Og tak for det. Vi har 2,1 millioner boligejere i Danmark, så boligskatterne er et af de suverænt største og vigtigste emner under de igangværende 2025-forhandlinger. Børsen beskriver i dag, hvordan det såkaldte boligskattestop, som Løkke præsenterede med 2025-udspillet, i virkeligheden er et skattehop. Boligskatterne vil nemlig stige med hele 20 milliarder frem imod 2035.

I dagens Børsen sættes der fokus på danskernes høje boligskatter. Og tak for det. Vi har 2,1 millioner boligejere i Danmark, så boligskatterne er et af de suverænt største og vigtigste emner under de igangværende 2025-forhandlinger.

Børsen beskriver i dag, hvordan det såkaldte boligskattestop, som Løkke præsenterede med 2025-udspillet, i virkeligheden er et skattehop. Boligskatterne vil nemlig stige med hele 20 milliarder frem imod 2035. Det er vist med andre ord lige at stramme den, når regeringen påstår, at det vil skabe tryghed for boligejerne.

Det er selvfølgelig ikke godt nok for os, og det er med til at understrege, at der stadig er rigtig, rigtig meget at tage fat under forhandlingerne, som først for alvor går i gang i dag.

Brandbeskatning er uretfærdig

Hvis vi virkelig skal tage fat om livet på monsteret boligskattesystemet, og det skal vi, så skal det gøres ordentligt og seriøst, og skal de danske boligejere kunne mærke en seriøs lettelse i deres budgetter.

Det bliver i min optik aldrig retfærdigt, at man skal brandbeskattes, blot fordi man har været så fornuftig at købe en bolig til sig selv og familien. Allerhelst så vi de løbende boligskatter helt afskaffet og erstattet med en skat på en eventuel avance, når man engang forlader boligmarkedet. På den måde beskatter vi ikke mursten men kun reelle gevinster, og når den løsning kan fungere i Sverige, kan det selvfølgelig også i Danmark.

Vi vælter ikke regeringen

Vi har også fremlagt et fuldt finansieret forslag, der kan afskaffe de løbende boligskatter, så det kan faktisk lade sig gøre. Det er stadig vores ønske at komme i den retning.

Vi vælter dog ikke en borgerlig regering, hvis vi ikke får vores vilje. Men hvis vi ikke kan se os selv i aftalen, må regeringen finde sit flertal et andet sted. Hvis vi vælter Løkke, kommer Mette Frederiksen til magten med støtte fra Enhedslisten og Alternativet, og det vil vi i hvert fald ikke byde boligejerne.

Nu begynder forhandlingerne for alvor, og danskerne skal have reelle lettelser i boligskatterne. Ikke nye stigninger.