Skipper: En rød regering skal rulle kontanthjælpsreformen tilbage

Der er splittelse i rød blok.

Allerede inden et muligt magtskifte i dansk politik, er der splid i rød blok. I Enhedslisten vil man have kontanthjælpsreformen rullet tilbage, men det er ikke på tegnebrættet hos Socialdemokratiet.

Og det er problematisk, lyder det fra lederen af Enhedslisten Pernille Skipper i mandagens udgave af Lippert - et walk and talkshow.

- Det vi har hørt fra den socialdemokratiske gruppeformand Henrik Sass Larsen, det er jo, at de har tænkt sig at fortsætte den økonomiske politik, som de førte under den tidligere regering.

En politik, der blandt andet betød en kontanthjælpsreform, som både Alternativet, SF, Radikale og Enhedslisten nu ønsker at rulle tilbage. 

 - Og så begriber jeg simpelthen ikke, hvorfor Socialdemokratiet ikke siger: Den er købt, lyder det fra Pernille Skipper.

På spørgsmålet om, hvorvidt Enhedslisten har nogle ultimative krav til en måske kommende rød regering, hvis de skal udgøre den parlamentariske støtte, var der dog ikke noget konkret svar på fra Pernille Skipper. 

- Det helt ærlige svar på dit spørgsmål er, at det kan jeg ikke svare på endnu. Men det diskuterer vi i vores parti, lyder det fra Enhedslisten og Pernille Skipper.