Politik

Morten Messerschmidt sygemelder sig på ubestemt tid

Morten Messerschmidt er indlagt til observation, efter han lørdag eftermiddag har fået et ildebefindende.

Europaparlamentariker Morten Messerschmidt (DF) har lørdag eftermiddag fået et ildebefindende.

Ifølge en pressemeddelelse fra Dansk Folkeparti er politikeren blevet kørt til akutmodtagelsen på Hillerød Hospital, hvor han er indlagt til observation.

Dansk Folkeparti fortæller i den forbindelse, at Morten Messerschmidt er sygemeldt på ubestemt tid.

Presserådgiver: Han så meget skidt ud

Ifølge Dansk Folkepartis presserådgiver Kristian Wederkinck Olesen var Morten Messerschmidt "uoplagt, ondt i hovedet og træt", da han snakkede med ham i morges.

- Det var, fordi han var igennem et hårdt pres. Men vi ved ikke, om det har noget med det at gøre, siger Kristian Wederkinck Olesen til TV 2 og tilføjer:

- Jeg er ikke læge. Jeg kan ikke sige, om de to ting hænger sammen. Da jeg så ham, så han meget skidt ud. Det er voldsomt, hvis stress kan gøre dette ved et menneske.

Meldingen om Messerschmidts ildebefindende har også nået partiet gruppeformand i Folketinget, Peter Skaarup.

Det er vi kede af at høre, siger han og fortsætter: 

- Det er hårdt at være på forsiden af landets aviser og blive ringet op dagevis. Og det kan gøre, at man bliver stresset og udsat for et stort pres. Så det kan ikke udelukkes, at det er derfor, Morten Messerschmidt desværre er blevet ramt af sygdom.

Hovedperson i stor skandale

Morten Messerschmidt har været hovedperson i den seneste uges skandale om udbetalinger fra Meld og Feld, som DF nu betaler tilbage til EU.

Det har betydet, at partiformand for Dansk Folkeparti Kristian Thulesen Dahl i denne uge blandt andet har meddelt, at Messerschmidt forlader koordinationsudvalget, der er partiets mest magtfulde organ i Danmark.

Samtidig har flere politikere og meningsdannere sat spørgsmålstegn ved Morten Messerschmidts rolle.

Årsagen til hans ildebefindende er endnu uvist.