Se listen: Dét har Dansk Folkeparti brugt EU-pengene på

Hvad har Dansk Folkeparti brugt de næsten én million kroner på, som de nu betaler tilbage? Få overblikket nedenfor.

”Dagbog fra EU – om EU´s spild af dine penge” er titlen på et hæfte, som Dansk Folkeparti fik trykt i 2012 og genoptrykt i 2013.

- Svindel, korruption og fråds. For mange rimer disse begreber godt på EU. Men alligevel kan de færreste sætte ord på, skriver Morten Messerschmidt i hæftet, som er en samling af hans klummer i Jyllands-Posten. 

Her oplister han en række af de største fadæser i EU-systemet, herunder eksempelvis parlamentets egen tv-kanal, som stort set ingen ser iog et museum om EU selv, som er endt med at koste over en milliard kroner.

Den samlede for hæftet var mere end 144.000 kr. Penge, som Dansk Folkeparti nu skal betale tilbage til EU.

Drinks, underholdning og julepjecer

Eksemplet er hentet fra den liste over EU-fondene FELD og MELD’s udgifter fra juni 2012 til august 2015, som Dansk Folkeparti har offentliggjort i forbindelse med, at partiet har besluttet at betale alle de penge tilbage, som de to fonde har modtaget i EU-støtte.

Vi har kigget på nogle af de andre udgiftsposter i regnskabet, der blandt andet inkluderer drinks, underholdning og julepjecer.

I alt skal Dansk Folkeparti tilbagebetale 955.210 kr. udover de 1,6 millioner kr., som partiet allerede har betalt tilbage for annoncering og bådkampagnen ”Det sejler for EU - vi sejler for DK.”

Aktiviteterne, som Dansk Folkeparti har fået penge til, er ikke nødvendigvis i strid med reglerne for hvad der kan gives tilskud til – men partiet står sig bedst ved at betale hele beløbet tilbage.

EU-støtte til MELD og FELD

 1. Webabonnement

  Der er blandt andet blevet plads til et webabonnement til Børsen. Det har kostet EU 4.000 kr.

 2. Facebook-annoncering

  I slutningen af 2012 og begyndelsen af 2013 brugte MELD 14.475 kr. på annoncering på Facebook.

 3. Julekort

  Desuden brugte FELD i november 2013 mere end 31.000 kr., der er bogført som ”Julekort fra Morten Messerschmidt til uddeling.”

  Her kan du se Morten Messerschmidt fortælle om julekortene. Videoen er fra december 2013.

 4. Middage, drinks og underholdning

  I den bogførte periode fra 2012 til 2015 har de to fonde udgifter for 48.327,98 kroner til middage, drinks og underholdning.

 5. Medietræning

  I december 2014 brugte MELD 87.939 kroner på medietræning foretaget i København.

 6. Sommergruppemøde 2014

  Nogle af de helt store udgiftsposter i regnskaberne er EU’s støtte til EU-aktiviteter på Dansk Folkepartis sommergruppemøder. Det er siden kommet frem, at den dagsorden som EU har indvilliget i at støtte, ikke er den, der er blevet fulgt til møderne. I 2015 støttede EU med 98.176 kroner.

 7. Sommergruppemøde 2015

  Også i 2014 var der EU-aktiviteter på Dansk Folkepartis program for sommergruppemødet, som aldrig blev afholdt. For det skal Dansk Folkeparti betale 102.000 kr. kroner tilbage.

Se hele listen over de EU-støttemidler Dansk Folkeparti skal betale tilbage her.