Politik

Messerschmidt om EU-sjusk: Jeg føler mig som en forvirret dreng

Morten Messerschmidt er enig i Dansk Folkepartis beslutning om at betale samtlige støttekroner fra Meld og Feld i perioden 2012-2015 tilbage.

Dansk Folkeparti betaler 955.210,38 kroner tilbage til Europa-Parlamentet.

Det sker, efter at partiet har gennemgået de EU-støttemidler, som partiet har fået fra det europæiske politiske parti Meld.

Morten Messerschmidt, der var formand i Meld i 2015, er enig i partiets beslutning om at betale beløbet tilbage.

- Som tingene står, er det sådan set en rigtig konklusion, at man siger, at alt hvad der har været afholdt af aktiviteter – det får man returneret. Så der overhovedet ikke kan være nogen tvivl, siger han til TV 2.

Ærgrer sig over at han ikke talte med Rikke Karlsson

Aktiviteterne, der er givet støttekroner til, er ikke nødvendigvis i strid med reglerne for, hvad der kan gives tilskud til, men ifølge Messerschmidt er det bedst at ”gøre rent bord,” og betale det hele tilbage.

Morten Messerschmidt ærgrer sig over, at han ikke satte sig ned med den tidligere partifælle Rikke Karlsson og talte om tingene, inden det gik så vidt, som det har gjort.

Han erkender, at det er ham, der er ansvarlig for de fejl, der er begået under hans formandskab i Meld.

- Jeg har da sikkert begået rigtig mange fejl. Det, der bare er vigtigt for mig og min samvittighed, er, at de aktiviteter, der har været afholdt, har haft et politisk sigte.

- Jeg tror, meget kunne være løst, hvis Rikke Karlsson og jeg havde sat os ned og talt sammen, siger han med henvisning til Rikke Karlssons udmeldelse af Dansk Folkeparti, der var medvirkende til at få sagen til at rulle.

En forvirret dreng

Morten Messerschmidt sagde dengang til Berlingske, at der ikke var nogen grund til bekymring.

- Det virker på mig mest af alt som om, hun er en lidt forvirret pige, der kommer fra Rebild til Bruxelles og ikke kan overskue, hvad der sker omkring hende, sagde han dengang.

Netop den kommentar fik TV 2s reporter til at spørge Morten Messerschmidt, om han er en forvirret dreng fra Frederikssund, der er nået til Bruxelles efter sagen om Meld.

- Jeg føler mig ganske ofte som en lille forvirret dreng fra Frederikssund. Ikke mindst, når man bliver hvirvlet rundt i manegen af den samlede danske pressestand på den her måde, lyder det fra Morten Messerschmidt.