Politik

Støjberg: Kontanthjælpsmodtagere kunne finde anden bolig

Flere har ikke betalt husleje, efter at kontanthjælpsloftet er trådt i kraft. De har haft god tid, lyder det fra regeringen.

Det kan ikke være kommet som en overraskelse for nogen, at regeringens kontanthjælpsloft trådte i kraft 1. oktober i år.

Derfor har landets omtrent 33.000 kontanthjælpsmodtagere også haft tid til at vænne sig til de nye forhold, hvor de får færre penge i støtte fra staten.

Det sagde boligminister Inger Støjberg (V) mandag aften i et interview i TV Avisen.

Hun kommenterede en ny rundspørge, som DR Nyheder har foretaget blandt flere af landets største almene boligselskaber.

Den viser, at 13 procent flere end normalt ikke har betalt deres husleje, efter at kontanthjælpsloftet trådte i kraft.

- Men man har haft tid til at forberede sig på kontanthjælpsloftet, og man har haft tid til at kigge sig omkring efter en ny bolig, som er billigere. Eller få sig et arbejde, og det er det allervigtigste, siger ministeren.

Man er kun på kontanthjælp, hvis man er vurderet egnet til at arbejde. Ellers skal man på eksempelvis førtidspension eller i et fleksjob, påpeger hun.

14 almene boligselskaber, der tilsammen står for udlejning af cirka 260.000 boliger, har svaret på rundspørgen.

Ifølge Bent Madsen, der er direktør for de almene boligselskabers interesseorganisation, BL, er det kontanthjælpsloftets skyld, at flere har svært ved at betale huslejen.

- Vi havde ventet en effekt af kontanthjælpsloftet, men det er bekymrende, at vi ser en så stor stigning allerede nu, siger han til DR Nyheder.