Politik

V-ordfører om Messerschmidts EU-rod: Det er skæbnens ironi

Det ser mærkeligt ud, at DF har brugt EU-midler på sommergruppemøde, mener Venstre-ordfører. S-profil siger, det lugter af fusk.

Det ser ikke for godt ud for Dansk Folkeparti, efter at DR og Ekstra Bladet søndag kunne fortælle, at partiet har brugt 200.000 støttekroner fra EU til de årlige sommergruppemøder.

Det mener Venstres EU-ordfører Jan E. Jørgensen, der på Twitter skriver, at Dansk Folkeparti nu har skrinlagt sin EU-skepsis, fordi man nu har fundet en fremtidig sponsor til sommergruppemøderne.

Det skal læses med et glimt i øjet, siger han.

- Jeg synes, der er noget skæbnens ironi over, at Morten Messerschmidt lader sig vælge på dagsorden om at bekæmpe snyd og bedrag i EU, og så er han selv i centrum for snart ret mange sager, der handler om det samme. Det virker lidt til, at man kører med et sæt standarder for alle andre og et andet sæt for sig selv, lyder det fra Jan E. Jørgensen.

Ikke første gang

Han vil ikke gøre sig til dommer over, hvorvidt partiet har rent mel i posen i den aktuelle sag, men hæfter sig ved, at det ikke er første gang, man har været lidt for kreativ.

Tilbage i juni betalte partiet 1,6 millioner kroner tilbage til Europa-Parlamentet, som var blevet anvendt til række nationale kampagner – og altså ikke til EU-formål, som de var tiltænkt.

Jan E. Jørgensen ser frem til, at DF kommer med den dokumentation, der er for gruppemødet - hvor folketingsgruppen blandt andet spillede fodbold.

Partiet må sende det rigtige program, så man kan se, at de har spillet fodbold på sommergruppemødet. Det er dem vel undt, men det er næppe noget, EU kan give støtte til

Jan E. Jørgensen (V), EU-ordfører

- Partiet må sende det rigtige program, så man kan se, at de har spillet fodbold på sommergruppemødet. Det er dem vel undt, men det er næppe noget, EU kan give støtte til, siger han.

S: Det stinker langt væk af fusk

Det lyder da ellers smart, hvis man kan få EU til at betale for sommergruppemøder. Sådan nogle er vel næppe billige at afholde?

- Det er smart. Og nok også lidt for smart. Jeg kan bare sige, at vi aldrig har så meget som overvejet at få EU til at sponsorere vores sommergruppemøder i Venstre, siger Jan E. Jørgensen.

Også Socialdemokraternes skatteordfører Jesper Petersen langer ud efter Morten Messerschmidt og Dansk Folkeparti.

- Den sag stinker langt væk af fusk, skriver han på Facebook.

Også han bemærker, at partiet ofte har kritiseret brugen af EU-midler til tvivlsomme formål – noget, Dansk Folkeparti nu selv er ”et lysende eksempel på”.

- Tidligere prøvede DF-toppen at isolere sagen til at være en brist hos Morten Messerschmidt. Men her er en klar koordination med DF's centrale organisation på Christiansborg med det formål at få midler beregnet til oplysning og Europapolitik til at betale for sejlture, frokoster, hotelophold og møder for folketingsgruppen. Ikke kønt, skriver Jesper Petersen.

TV 2 forsøger at få en kommentar til sagen fra Dansk Folkeparti.