Politik

EU-Parlamentet noterer sig DF-sag om støttekroner fra EU

- Vi har noteret os medieomtalen, skriver Europarlamentets talsperson om EU-støtte til DF's sommergruppemøde.

Når Dansk Folkepartis gruppeformand i Europaparlamentet, Anders Vistisen, mandag morgen kontakter parlamentet i Bruxelles for at få redet trådene ud i en sag om støttekroner, så ved man allerede godt, hvad sagen drejer sig om.

- Vi har noteret os medieomtalen, skriver Europarlamentets pressechef og talsperson, Marjory van den Broeke, i en kort skriftlig kommentar.

Ifølge DR og Ekstra Bladet er 200.000 kroner i støtte fra Europaparlamentet gået til at betale for Dansk Folkepartis sommergruppemøder to år i træk. Parlamentets regler tillader ellers ikke, at der bliver betalt støtte til nationale partier.

I parlamentet er der en fast måde at håndtere den slags sager på, skriver Marjory van den Broeke.

- Den sædvanlige procedure er, at den finansielle administration ser på sager, hvor der muligvis er hævet tilskud til et europæisk parti eller en fond til aktiviteter, som ikke er berettiget til sådanne tilskud.

- Skulle der være uomtvistelige beviser for, at de ikke er støtteberettigede, så vil administrationen bede om refusion, skriver hun.

200.000 støttekroner

Ifølge DR Nyheder og Ekstra Bladet viser dokumenter, at 200.000 støttekroner er brugt på to EU-konferencer.

Konferencerne blev afholdt af det danske EU-parlamentsmedlem Morten Messerschmidt, der på daværende tidspunkt var gruppeformand for Dansk Folkeparti i Europaparlamentet.

Men alle deltagerne var politikere eller ansatte hos Dansk Folkeparti, og konferencerne er afholdt samtidig med partiets sommergruppemøder på de samme hoteller.

EU-midlerne blev givet til Meld, som var en politisk, europæisk alliance, der samlede euroskeptiske partier fra EU's medlemslande - herunder Dansk Folkeparti. Meld blev lukket ved udgangen af 2015.

Anders Vistisen selv kalder affæren for "noget rod", og han vil have Europaparlamentet til at tage stilling til, om partiet skal betale pengene tilbage.

Parlamentet har før krævet 2,9 millioner kroner refunderet fra Dansk Folkeparti for at misbruge penge til Meld. Partiet har sendt 1,6 millioner kroner tilbage.