Politik

Pia Kjærgsgaard smider politikere ud af folketingssalen: - Det undrer og ærgrer mig

Naser Khader undrer sig over, at han og andre politikere ifølge Pia Kjærsgaard ikke må bære en t-shirt, der opfordrer til handling i Syrien.

En række folketingspolitikere er blevet smidt ud af salen under dagens åbningsdebat, fordi de bærer en t-shirt, der efterlyser handling fra verdenssamfundet i den igangværende borgerkrig i Syrien.

Det fortæller Naser Khader, Konservatives udenrigsordfører, til TV 2.

- Folketingsformandens højre hånd blev sendt ned af formanden (Pia Kjærsgaard, red.) for at sige til os, at vi ikke måtte reklamere for noget i folketingssalen. Og det overrasker mig, for det her er jo ikke en reklame for noget. Det er en politisk markering af en humanitær katastrofe, der foregår ikke langt fra Danmark, mens verden sidder på hænderne uden at gøre noget. Det er et forsøg på at videreformidle det budskab, siger han. 

Det er Naser Khader selv, der har taget initiativ til aktionen, og han forklarer, at i alt fire folketingsmedlemmer nåede at iføre sig en t-shirt med teksten "Syrien Aleppo Bløder #savesyria", før Pia Kjærsgaard altså greb ind. 

- Og der var flere, der gav udtryk for at de gerne ville være med, så jeg var igang med at skaffe flere t-shirts. Men det nåede vi altså ikke, siger han. 

Ros fra andre politikere

Den fem år lange krig i Syrien har, ifølge FN, kostet 400.000 mennesker livet og drevet 11 millioner mennesker på flugt. 

Naser Khader ærger sig over Pia Kjærsgaards beslutning: 

- Det undrer og ærgrer mig. For det her er jo ikke en udemokratisk aktion. Det er en markering af, at vi bør handle fremfor blot at fordømme, siger han.

På det sociale medie Twitter roser flere politikere Naser Khader for initiativet: