Politik

Anders Samuelsen: Jeg er en form for venstreorienteret socialdemokrat

Når man er født i Danmark, vil man automatisk også være en form for socialdemokrat, siger Liberal Alliances formand i 'Lippert - et walk and talkshow'

Selvom Anders Samuelsen i øjeblikket kæmper for at komme igennem med topskattelettelser, så tøver han ikke med at beskrive sig selv som en slags socialdemokrat:

- Jeg er også en form for socialdemokrat, det er vi jo alle sammen i Danmark, vi er jo vokset op med, at vi kan komme på et hospital, når vi er syge, og at vi skal kunne få en uddannelse, siger han i programmet Lippert - Et walk and talkshow.

Anders Samuelsen afviser samtidig, at hans parti er imod velfærdsstaten. Forslagene fra Liberal Alliance er derimod nødvendige, hvis der fortsat skal være råd til det Danmark, vi kender i dag, lyder det:

- Selv hvis man gennemførte hele Liberal Alliances skattepolitik, så ville Danmark stadig have det fjerdehøjeste skattetryk i verden, og en smule højere end Sverige.Så jeg er egentlig en form for venstreorienteret, svensk socialdemokrat, siger Anders Samuelsen.

Det stålsatte blik

Han brugte i øvrigt lejligheden til at understrege, at der ikke bliver rokket ved Liberal Alliances krav om at topskatten skal ned på 10 procent.

- Det er det, vi har sagt hele tiden – vi skal holde fast i hvad der står i regeringsgrundlaget.

Det var under regeringsforhandlingerne sidste sommer, at Anders Samuelsen krævede, at Lars Løkke Rasmussen skulle skrive topskattelettelser ind i regeringsgrundlaget. Ellers skulle V-regeringen indstille sig på en kort levetid.

Nu truer Anders Samuelsen igen regeringen på livet. Lars Løkke Rasmussen skal inden kalenderåret skifter til 2017 have leveret reformer, med markante lettelser, som blandt andet giver lettelse på 5 procent til alle topskatteydere. Sker det ikke, vil Liberal Alliance trække tæppet væk under regeringen.