Politik

Pia Kjærsgaard forsvarer Abdel: Tosset af DF'er at provokere med al Qaeda-kommentar

Folketingets formand Pia Kjærsgaard mener, at det var tosset af hendes partifælle at provokere journalisten Abdel Aziz Mahmoud med al Qaeda-kommentar.

Definitonen af danskhed har fyldt meget hos Dansk Folkeparti de seneste par uger. 

Og det har fået diskussionerne til at flyde. Senest da EU-ordfører i partiet Kenneth Christensen Berth udtalte i en debat på TV 2 NEWS, at han ikke kunne vide, om DR-journalisten Abdel Aziz Mahmoud har haft noget med al Qaeda eller Islamisk Stat at gøre. 

Og den bemærkning var måske ikke helt gennemtænkt. I hvert fald ikke hvis man spørger hans partikollega og formand for Folketinget Pia Kjærsgaard. Det siger hun i mandagens udgave af Lippert - et walk and talkshow.

- Nu kender jeg den journalist, og det synes jeg var lidt tosset, siger Pia Kjærsgaard.

Hovedpersonen selv, Kenneth Christensen Berth, har slået fast, at kommentaren var ment i sjov. Men den slags skal man ikke være for lemfældig med, mener Pia Kjærsgaard:

- Man skal også passe på med, hvad man  kommer til at sige ting som en sarkastisk bemærkning, som måske er sagt lidt i sjov, og som nok for mig var lidt dum, siger Pia Kjærsgaard.

- Vi skal passe på

Der er som nævnt også andre af hendes partifæller, der har udtalt sig om emnet. 

Faktisk var det Martin Henriksen, der fik danskheds-debatten til at rulle, da han i et program på DR2 ikke ville tage stilling til, hvor vidt en gymnesieelev og elevrådsformand fra Langkaer Gymnasium i Aarhus var dansk, selvom han er født og opvokset i Danmark.  

Alligevel mener Pia Kjærsgaard ikke, at danskheds-diskussionen er løbet af sporet for hendes parti.  

- Jeg føler faktisk, at den her situation er blevet pustet op til noget, den ikke burde være pustet til, siger hun.

- Vi skal også passe på, tror jeg, at vi ikke bliver så sarte, så vi synes, at ligegyldigt hvad der bliver sagt, og specielt hvis det kommer fra Dansk Folkeparti, så får det altså en profilering, som jeg engang imellem tænker, hold da op, afslutter Pia Kjærsgaard.