Politik

Morten Messerschmidt om asylspray:- Det er gakkelak

"Asylsprayen" som Danskernes Parti står bag, er et symptom på en højredrejning i Europa, som EU har en del af skylden for, mener Messerschmidt.

Når det stærkt højreorienterede Danskernes Parti  uddeler  'asylspray' til forsvar mod indvandrere, så er det  direkte usmageligt, siger Morten Messerschmidt i Lippert – et walk and talkshow på TV2 NEWS.

- At give det indtryk at man skal sprøjte mod asylansøgere, altså mennesker, ligesom man gør mod skadedyr. Det synes jeg er gakkelak, siger Morten Messerschmidt.

Lørdag stod Danskernes Parti bag en aktion i Haderslev, hvor de uddelte såkaldt 'asylspray' til forbipasserende på hovedgaden. Signalet var, at danske kvinder kunne anvende spraydåsen til at forsvare sig mod udenlandske overfaldsmænd.

EU lytter ikke

Morten Messerschmidt mener dog også, at Danskernes Parti er et symptom på en højredrejning, som i øjeblikket finder sted i Europa. En højredrejning som EU, ifølge Messerschmidt, har en del af skylden for.

- Med et EU, der nægter at lytte til vælgerne på ganske centrale områder som udlændingepolitik og værdipolitik, så tror jeg at der er mange vælgere især i Eurozonen og især i de lande der geografisk er udfordret på indvandring, som ser at deres gamle partier ikke lytter til dem.  Og hvad kan man så gøre, spørger Morten Messerschmidt:

- Nogle bliver apatiske og mister tilliden til politikerne, mens andre bliver presset ud i de mere ekstreme bevægelser som det græske parti Gyldent Daggry, og det ungarske Jobbik.

Ikke DFs ansvar

Samtidig afviser han at Dansk Folkeparti selv har et ansvar for at grænsen for hvad man kan sige om asylansøgere rykker sig. Tværtimod har partier, som Dansk Folkeparti, fungeret som en slags buffer, over for folk der går ud i de ”fuldstændigt  vanvittige overdrev”, siger Morten Messerschmidt, og fortsætter:

- Fordi vi ikke bare vil lægge os ned for EU og konventionerne. Hvis der føres en indvandringspolitik, som danskerne synes er forkert, og vi ikke må lave det om for konventionerne, så er det konventionerne, der er noget galt med. Og jeg tror at den tilgang, det er det, der gør, at vi kan holde debatten, uden at ryge ud i historier om asylspray.