Kom nu med den parallelaftale, EU! Sværere er det ikke

BLOG: Dansk Folkeparti står ved vores løfte til vælgerne, hvis en parallelaftale ikke kan lade sig gøre.

De seneste dage har der været fuldt drøn på debatten om Europol.

Det startede med, at en EU-kommissær rejste fra Bruxelles til København for at deltage i Dansk Industris store topmøde tirsdag. Kommissær Timmermanns brugte her arrogant lejligheden til at slå fast, at Danmark ikke skulle regne med en parallelaftale om Europol.

- Man kan jo ikke være halvt gravid, formanede kommissæren lystigt.

Vi har ikke bedraget vælgerne

Straks tog alle EU-glade budskabet med videre: Nu var det endegyldigt slået fast, at alle muligheder for en aftale om Danmarks forbliven i Europol var forpasset. Nu måtte vi have en ny folkeafstemning.

Og nu var det i øvrigt afsløret, at Dansk Folkeparti lavede vælgerbedrag, da vi sidste år slog fast, at Danmark selvfølgelig med et nej den 3. december kunne blive i Europol. Hold da op for noget sludder.

Lad mig derfor slå følgende fast:

  • Regeringen har ikke meddelt Folketinget, at muligheden for en parallelaftale er væk. Tværtimod har regeringen gjort klart, at der forhandles videre.
  • Hvis der imod forventning ikke laves en parallelaftale, står DF selvsagt ved vort løfte om, at vi medvirker til, at der kan holdes en ny folkeafstemning, hvor danskerne kan tage stilling til Europol.
  • Forud for sådan en mulig folkeafstemning bør regeringen indkalde til forhandlinger om Danmarks EU-politik. Her vil vi specielt arbejde for at sikre Danmarks ret til at have permanent grænsekontrol. Vi håber naturligvis på et resultat, der gør det muligt for os at anbefale et ja ved en mulig fremtidig folkeafstemning om Europol.

Ingen reelle argumenter

Men før vi taler om en ny folkeafstemning, bør alle kræfter sættes ind på at få en aftale om fortsat dansk tilknytning til Europol.

Jeg har stadig ikke hørt nogen reelle argumenter for, at man ikke skal kunne lave en sådan med Danmark.

Man laver aftaler med alle mulige andre lande, så hvis kommissær Timmermanns med flere ikke vil lave en aftale med Danmark, virker det som et forsøg på afstraffelse. Hvis man ikke vil følge EU-linien, kan man komme ud i kulden!

Er det virkelig sådan et EU, vi vil være med i?