Politik

Konservative vil trodse bagland og støtte lov om hadprædikanter

Ifølge Naser Khader kommer Konservative ikke til at trække sig fra aftale, selv om landsrådet har sagt fra.

Der er stor uenighed mellem den konservative folketingsgruppe og partiets bagland i spørgsmålet om de såkaldte religiøse hadprædikanter.

På weekendens landsråd i Herning blev det vedtaget med to tredjedeles flertal, at Konservative skal trække sig fra den aftale, man ellers har indgået med en række andre partier på dette punkt, og som senere på efteråret skal munde ud i et lovforslag.

Men det kommer ikke til at ske, slår folketingsmedlem Naser Khader fast.

- Det får os ikke til at trække os ud af den aftale, vi har indgået med de andre partier. Men som jeg sagde på landsrådet, så har jeg lyttet til de indvendinger, der har været især fra de kristne frimenigheder, der er bange for at blive ramt, selv om vi kun er efter hadprædikanter med muslimsk baggrund.

- Dem vil jeg tage med mig i de kommende forhandlinger, og så vil det jo i øvrigt gælde, at så længe man ikke opfordrer til vold, så har præsterne ikke noget at frygte, siger Khader.

Vil i dialog med kirkeminister

Han siger, at han er i dialog med de kirkelige organisationer, og så vil han bede kirkeminister Bertel Haarder (V) om et møde.

- Jeg vil høre, om vi kan formulere os på en måde, hvor vi rammer de kristne frikirker så lidt som muligt.

Aftalen, der skal begrænse prædikanter i eksempelvis at opfordre til flerkoneri og stening af kvinder, er indgået mellem Venstre, Dansk Folkeparti, Konservative og Socialdemokratiet.

Aftale i kølvandet på moske-dokumentar

Den omfatter blandt andet oprettelsen af en liste over prædikanter, som ikke får lov at rejse ind i Danmark, ligesom man vil kriminalisere visse ytringer i religiøse læreforhold.

Det er især sidstnævnte, der har fået kristne præster og menigheder til at frygte, at de bliver ramt af loven.

Aftalen blev indgået, efter at TV2-programmet "Moskeerne bag sløret" førte til debat om, hvad muslimske prædikanter skal have lov til at sige i danske moskeer.