Politik

Pape advarer: Stædighed kan koste danskerne en skattelettelse - eller det der er værre

Regeringen skal finde en løsning på boligskatten, hvis Det Konservative Folkeparti skal med i en 2025-aftale, fastslår Søren Pape Poulsen.

Den konservative formand Søren Pape Poulsen maner nok engang til besindighed over for partnerne i den borgerlige blok i Folketinget.

For mens andre partiledere er i gang med øvelserne til ”danmarksmesterskaberne i træklatring”, slår Søren Pape i sin tale til partiets landsråd i Herning lørdag fast, at alternativet er værre.

- Hvis man kigger på hvad der foregår i blå blok i øjeblikket, er det noget rod. Jeg tror mange uden for Christiansborg undres over hvad det er, der foregår. Danmark har brug for borgerlige stemmer, der arbejder for konkrete resultater, fastslår K-formanden.

Vi kan få noget, der er værre end ingenting. Det er Mette Frederiksen som statsminister med Uffe Elbæk og Pernille Skipper, der svinger pisken på bagsmækken

Søren Pape Poiulsen (K), partiformand

- Regeringens 2025-plan er bedre end ingenting

Finder de borgerlige partier ikke en løsning, kan det ende galt, advarer Søren Pape Poulsen.

- Regeringens oplæg er bedre end ingenting. Ingenting er, hvad vi er ved at få lige nu, hvis Liberal Alliance holder fast i sit ultimatum. Eller vi kan få noget, der er værre end ingenting. Det er Mette Frederiksen som statsminister med Uffe Elbæk og Pernille Skipper, der svinger pisken på bagsmækken, siger han til stort bifald fra salen.

- Som spillet er lige nu risikerer det at ende med, at alt falder til jorden. Så mister hårdtarbejdende danskere en skattelettelse. Danskerne skal ikke gå glip af en skattelettelse på grund af stædighed, fortsætter Søren Pape Poulsen med klar adresse til Liberal Alliances politiske leder Anders Samuelsen, hvis "stålsatte øjne" er stift rettet mod skattelettelser. 

Appellerer til DF: Red pensionisterne

Den konservative leder gentager, at det er boligskatten, der er partiets første prioritet. Det er en værdi i sig selv, at man kan eje sin bolig, men pensionister som Susanne fra Lejre, der lagde hus og have til partiets sommergruppemøde, er udfordrede. Hun betaler 35.000 kroner i ejendomsskatter årligt. Og det er for meget, mener Søren Pape Poulsen.

- Det er et voldsomt beløb. Det eneste, der gør, at hun kan sidde i det, er, at hun har en arv, hun kan tære på. Ellers måtte hun gå fra hus og hjem. Hvor er det synd for en pensionist, at hun skal behandles sådan af staten, siger han og kommer med en appel til Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl.

- Kære Kristian, skal vi ikke være enige om, at pensionister ikke skal sendes fra hus og hjem?

Også Lars Løkke Rasmusssen fik en konservativ stikpille:

- Hvorfor kommer det nye vurderingssystem ikke? Er det fordi man ikke vil fortælle boligejerne, hvad der venter?

Søren Pape Poulsen vil ikke være ultimativ. Det Konservative Folkeparti vil være borgerlige stemmer, der arbejder. Men han gentager alligevel et krav:

- Hvis Løkke vil have en samlet 2025-aftale med os, så skal der findes en løsning på boligskatterne, inden vi skriver under. Kan det ikke lade sig gøre, så må han finde sit flertal et andet sted. Og held og lykke med det, siger jeg bare.

Klar til valg

Valgtrommerne buldrer stadig i dansk politik, men tilsyneladende ikke så meget hos Det Konservative Folkeparti.

- Jeg har ikke talt meget om valg. Jeg mener, det er på tide, vi finder løsninger. Det er vi valgt til. Men tag ikke fejl. Bliver der valg, er vi klar til at kæmpe for et endnu bedre samfund. Jeg er klar til valg, folketingsgruppen er klar til valg. Er I klar, spørger Søren Pape Poulsen til stort bifald og ’jaaaaa’-råb fra salen.

- Det havde dæleme været skidt, hvis I ikke havde sagt noget lige før, lyder det tørt fra Søren Pape Poulsen.

I seneste Megafon-måling, som TV 2 og Politiken kunne offentliggøre fredag, står partiet til at få 3 procent af stemmerne – svarende til fem mandater.