Politik

Hver tredje vælger: Mette F. vil være mest kompetente statsminister

S-lederen er klar favorit, mens Lars Løkke Rasmussen må tage til takke med andenpladsen. Hver fjerde kan ikke tage stilling.

Socialdemokratiets formand Mette Frederiksen ligger lunt i svinget til at overtage nøglerne til Statsministeriet, hvis der var valg i dag. Det viste en Megafon-måling, som TV 2 og Politiken offentliggjorde tidligere fredag.

Men også i spørgsmålet om, hvem vælgerne bedømmer som den mest kompetente statsminister har S-formanden taget førertrøjen, viser en meningsmåling, som Megafon har foretaget for TV 2 og Politiken.

Her peger 36 procent på Mette Frederiksen, mens den nuværende statsminister, Lars Løkke Rasmussen (V) må tage til takke med opbakning fra 24 procent af vælgerne. På tredjepladsen finder man Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl. 26 procent er ikke i stand til at pege på nogen af de tre.

Langballe: Ingen er voldsomt populære

Det bemærker TV 2s politiske redaktør, Anders Langballe.

- Socialdemokratiet kan klappe sig selv på ryggen over den her måling. Men hele 26 procent kan altså ikke pege på nogen af de tre. Ingen af de tre kandidater er voldsomt populære blandt vælgerne, konstaterer han.

Ser man kun på hvem Dansk Folkepartis vælgere vurderer som den mest kompetente statsminister, peger 49 procent på partiets formand, Kristian Thuelsen Dahl, mens Mette Frederiksen høster opbakning fra 16 procent. Statsminister Lars Løkke Rasmussen er her forvist til tredjepladsen.

Næstbedst blandt DF-vælgerne

Det er noget, man vil hæfte sig ved hos Socialdemokratiet, vurderer Anders Langballe.

- Jeg tror ikke, at Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet er på vej i regering, men et eller andet tættere samarbejde vil sagtens kunne forekomme. I den sammenhæng kan Mette Frederiksen kun glæde sig over, at DF-vælgerne vurderer hende til at være den næstbedste.

Mette Frederiksen kan i øvrigt også glæde sig over at have suverænt størst opbakning blandt egne vælgere. 75 procent af dem, der stemmer socialdemokratisk, svarer, at hun vil være den mest kompetente statsminister.

Målingen er gennemført som en kombineret web- og telefonundersøgelse i perioden 20.-23. september. 1.053 respondenter har medvirket i undersøgelsen.