Politik

Nye Borgerlige: Sådan adskiller vi os fra DF

Formand for Nye Borgerlige, Pernille Vermund, er klar til at indføre en endnu strammere udlændingepolitik end Dansk Folkeparti.

Grundformen er der, men der er stadig en hel del politik, som Nye Borgerlige skal have udformet, inden næste folketingsvalg. Det fortæller partiets formand, Pernille Vermund, til TV 2.

Højrefløjspartiet har netop samlet de over 20.000 vælgererklæringer, det kræver, for at stille op til Folketinget. Og kommer partiet så langt, bliver det blandt andet med en stram udlændingepolitik, der ifølge formanden er strammere end Dansk Folkepartis. 

- Dansk Folkeparti har endnu ikke turde bruge den store indflydelse, de har, og derfor er der brug for et højrefløjsparti, som tør. Vi vil indføre et asylstop og stoppe for udbetaling af offentlige ydelser til udlændinge. Derudover skal kriminelle udlændinge udvises efter første dom, siger Pernille Vermund. 

Dansk Folkeparti har endnu ikke turde bruge den store indflydelse, de har, og derfor er der brug for et højrefløjsparti, som tør.

Pernille Vermund, formand for Nye Borgerlige

Vil ikke pege på regering

Den stramme udlændingepolitik ligger også til grund for, at Nye Borgerlige endnu ikke vil gå ud og pege på en regering. 

 - Vi vil ikke pege på en regering, der ikke støtter vores hovedkrav på udlændingeområdet, siger hun. 

Hun understreger samtidig, at Nye Borgerlige har en langt mere socialøkonomisk politik end Dansk Folkeparti, og at Danmark skal helt ud af EU-samarbejdet.  

Vi vil ikke pege på en regering, der ikke støtter vores hovedkrav på udlændingeområdet

Pernille Vermund, formand for Nye Borgerlige

- DF er kritiske over for EU-samarbejdet, men vi vil helt ud, siger hun. 

Intet tilfælles med De Konservative

Med en fordelingspolitik til højre for Liberal Alliance, nærmer Nye Borgerlige sig også De Konservative. Pernille Vermund mener dog ikke, at Nye Borgerlige har særlig meget til fælles med det konservative parti. 

- Jeg har virkelig svært ved at se, hvad De Konservative står for. Vi har vist ikke andet tilfælles med dem end lektiecaféerne, siger hun. 

På Nye Borgerliges hjemmeside kan man læse partiets fem grundprincipper:

1. Nye Borgerlige vil sikre et stærkt, kulturelt værdifællesskab. 'En kultur, hvor frie mennesker lever side om side i fred og fordragelighed i et samfund baseret på tillid, solidaritet og sammenhold'.

2. Nye Borgerlige vil beskytte naturen. 'Vi har ansvar for at give naturen videre til vores efterkommere uden at ødelægge den, mens den er i vores varetægt. Fornuften skal tilbage i miljøpolitikken'.

3. Nye Borgerlige vil have mindre stat og mere menneske. 'Vi ønsker et samfund med mere økonomisk frihed til danskerne'.

4. Nye Borgerlige vil stå vagt om frihed, folkestyre og national suverænitet. 'Vi vil stå vagt om danskernes frihed, rettigheder og det danske folkestyre - og bekæmpe enhver begrænsning heraf'.

5. Nye Borgerlige vil tage fælles ansvar for samfundets svageste. 'Civilsamfundet skal styrkes, og familierne og de nære fællesskaber skal i højere grad have frihed til selv at tage sig af deres nærmeste'.